Stort Lollipop-kort til en liten gutt

Jeg har laget et Lollipop-kort som er ganske stort – noe som, etter min mening, gjør kortet litt enklere å pynte. Dette kortet er laget til en liten babygutt og i denne artikkelen får du en steg-for-steg-forklaring på hvordan kortet er laget. 

Jeg startet med å kutte ut to papirstrimler på 30,5 x 7,5 centimeter til mitt Lollipop-kort. En borderpunch ble brukt for å lage mønster på den ene siden av strimlene.

Jeg tok utgangspunktet i mønstret for å prege brettelinjer på tvers av strimlene. Deretter ble strimlene brettet sammen som en trekkspill og endene på strimlene ble limt sammen. Da skal basen bli til en sirkel som du ser på bildet under. 

Jeg kuttet ut to sirkler i hvitt som ble limt på begge sider av basen. Det er viktig at man bruker et sterkt lim som klarer å holde “trekkspillet” sammen. 

Opp på den hvite sirkelen på forsiden limte jeg en serviett og en lysblå sirkel. Baksiden lot jeg være slik at den hvite sirkelen utgjør et skrivefelt. 

Motivet er et stempeltrykk fargelagt med akvarellmaling (Twinkling H2O). Jeg stanset ut en blomstersirkel og en mindre sirkel i blått designpapir. Motivet ble festet på toppen av disse. 

Jeg pyntet kortet med blomster, buttons, bånd, hjerteserviett, dots, Stickles og Diamond Glaze. Jeg stanset også ut sommerfugler og blader ved hjelp av to puncher. 

Her er en litt annen variant av samme typen kort. 

Takk for at du fulgte med – håper at du ble inspirert til å lage dine egne “Lollipop”-kort. 

Du finner min Facebook-gruppe her: Hermines hjørne

Inspirasjon til kort formet etter mat og drikke: Shape: Food and Drinks
Inspirasjon til babykort: Occasion: Birth

Nøkkelord dansk: Foldekort, Folding, Foldeteknik, Kortlavning.
Nøkkelord svensk: Kortvikning, Vikteknik, Vikning, Kortmakeri.

 

Translate »