Tag pocket card med en touch av vintage

0 108

Ibland funkar min kreativitet lite som det gamla klassiska spelet Tetris. En liten sån bit inspiration här… en annan bit där… och så plötsligt biten som får hela idén att falla på plats. Så var det i alla fall med detta kort… eller mini… album… bok… ja, vad har jag skapat egentligen? Jag söker lite på Pinterest och kommer fram till att jag gjort ett slags tag pocket card, möjligen med lite vintage  känsla.


Type prosjekt: Kort, mini-album, junk-mail
Anledning:  Födelsedagar, vänskap 
Stilart:  Eclectic/vintage
Teknikker bruk: gjutning i papperslera, riva papper
Pynt/dekor: Stickers, ephemera, spets, knapp, frimärke 
Hovedfarge: natur/lila
Utstyr som er brukt: Mönsterpapper från Graphic45 och Bo Bunny, Tim Holtz Stickers och Ephemera, papperslera, Dies från Sizzix, gamla boksidor


Jag hade sett en utmaning där man skulle använda flera tags på en layout och min tanke var – vad svårt, hur använder man fler än en på vilket alster som helst. Samtidigt har jag just nu flera inspirationskällor på Instagram som skapar i vintage stil, junk journal liknande saker och river papper. Det finns något befriande i att riva papper… Sista biten föll på plats när jag såg ett inlägg via mitt Pinterest där en tjej gjort en slags insticksdel till en junk journal i form av ett z-vikt kort med fickor, tags och en minimal anteckningsbok. En sån ville jag göra. Jag gjorde en egen mall och satte igång.

Kortet viks som ett Z och har fickor på två av sidorna där man kan sätta tags. Jag fodrade mitt kort med rivna gamla boksidor.

Över detta har jag satt ett gammalt vellumpapper mönstrat med noter. Sedan fyllde jag på med papper från Graphic45 – Blossom och Bo Bunny – Botanical Journal.

Jag har även dekorerat med ephemera från Tim Holtz Idea-Ology och Tim Holtz stickers. På fram- och baksidan har jag stansat ut den jättestora fjärilen Tim Holtz Perspective Butterfly från Sizzix.

Visst är den fantastisk! På insidan av taggen har jag använt en annan Sizzix Thinlits dies- Butterflies.

Så här ser insidan ut när anteckningsboken och taggen sitter på plats.


Så här ser den andra fickan med tags ut när man öppnar upp foldern.

Jag har ett par ställen där jag använt mig av dekorationer gjutna i silkeslera; ett hjärta, ett blad, och på baksidan en fjäril på en tag.

Så här ser foldern ut när den är ihopvikt och hålls samman med ett snöre som snurras runt knappen och har en liten pärla i ena änden som tyngd.

Med så mycket mönster och text i bakgrunden höll jag alla dekorationer i lera och dies vita. Orden jag valde var tänkta att vara som någon slags positiv affirmation. Jag blir glad av att bläddra i den här så jag funderar på att behålla den själv när allt kommer omkring… Stilen och tekniken ligger ju ganska nära det jag gjort inom Junk Journaling. Men för egen del är inte etiketten så viktig. Det var ett kul litet projekt helt enkelt!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More