Tags till vardags och till fest

Skapar du tags? Om inte, varför inte? Tags är så användbara och samtidigt så kul att skapa. Du kan ha dem som bokmärke, som dekoration i din Art Journal och varför inte på ett paket eller en vinflaska som du ska ge bort?    


Type prosjekt: Tags
Anledning: Konstnärlig frihet, multipurpose, snabbt att skapa och glädje att byta.
Storlek: Finns i många olika storlekar
Teknikker bruk: Artsy
Pynt/dekor: Dina Wakley Media stamps, Dylusions mm
Medium som er brukt: Akrylfärg, distress ink, mm
Udstyr som er brukt: Skärmaskin, sax, penslar


När du tänker på det så är tags en fantastisk mix av Art journaling och kort. De är ungefär lika stora som ett kort och därför går det mycket snabbare att skapa än ett större projekt, lätt att hinna när man bara har en timme här och där över. Samtidigt så upplever jag att det finns en större frihet att låta dekorationer sticka ut här och var och att leka loss. Det är nog dessa saker jag gillar mest med att skapa tags… och så klart att det finns så många olika användningsområden.

Oftast använder jag mina tags som just kort. Jag sätter dem på ett paket, en blomma eller en flaska vin som jag ska ge bort. Men jag kan också använda dem som ett finare bokmärke. När jag gjort en tag som jag är speciellt nöjd med men som jag kanske inte tycker är helt komplett så kan jag använda den som dekoration i min Art Journal. På majoriteten av mina tags finns det färg, dekorationer, en fokuspunkt och en text.

 

Jag gillar verkligen att skriva små sarkastiska texter på mina tags. Det passar min humor helt enkelt.

Ranger Ink har flera olika varianter av klistermärken och stämplar med knasiga humoristiska och sarkastiska texter. De lite större passar bäst till tags.

Man kan också dekorera med tyg på sina tags för att få en mixedmedia-känsla.

Ofta när jag håller Facebook-LIVE-tutorials väljer jag att skapa en eller två tags eftersom det kan jag göra utan att stressa och hålla mig till ungefär en timmes skapelsetid. Precis lagom för en LIVE.

Allt som behövs för att skapa en tag är en bas (du kan antingen köpa färdiga tags, dessa är snyggast, eller skära ut egna), färg och stenciler, en fokuspunkt och lite dekorationer.

Ibland stämplar jag min fokuspunkt och ibland använder jag en stencil eller mask för att skapa fokuspunkten. En mask kan du göra själv eller tex använda en chipboard.

 

Jag har också varit med i en tag-swapp. Då skulle man göra minst en tag till varje person och posta den, tillbaka fick man den andra personens skapelser – lite som när man byter ATC-kort fast som en överraskning. Det var riktigt kul. Jag gjorde två tags till var och en som jag skulle byta med och alla var unika. Det blev många tags. Detta kommer jag absolut att göra om!

Så nu vet ni varför jag väljer att skapa tags. Varför väljer du att skapa tags? Vilka fler användningsområden ser du för dina tags? Och vad är dina favoritdekorationer på tags?

Läs mer om Tags.

Nyckelord: Konst, Tags, mixed media, kort,

 

 

 

 

 


Posted

Translate »