,

Tändsticksask och flasktag som papperspyssel

Sommaren känns långt borta just nu, men innan vi vet ordet av är den här och då vill jag vara förberedd med en gåva. Jag brukar dekorera tändsticksaskar med det känns lite dumt att behöva slänga dem när plånet är slut, så jag ville göra ett fodral där man kan byta asken.


Type prosjekt:  Flasktag och altrade tändsticksaskar
Anledning:  Sommargåva
Stilart:  Romantisk
Teknikker bruk:  Die-cutting och lager-på-lager
Pynt/dekor:  Blommor och rhinestone
Hovedfarge:  Pasteller
Utstyr som er brukt:  Stansmaksin (Cut’n’boss), dies (Crealies och Simple & Basic), mönstrat papper (Maja design).


Jag är lite extra förtjust i just dessa papperna från Maja design, de är så ljuvligt somriga och härliga i färgerna. Jag har använt mig av papperna som är 6″ x 6″ och i blocket ingår även klipparken och textremsan.

Till flasktagen har jag använt mig av dies från Simple & basic. Med den ena stansar man ut basen med och av det andra setet stansar man mönsterpapper, enkelt och snabbt! Jag gillar den krusiga runda bakgrunden från Crealies, den passar fint till det romantiska temat.

Alla kanterna är chalkade, dvs jag har strukit stämpelfärg på dem.

Jag har byggt upp grunden till mitt “fodral” med en grövre kartong (chipboard) för att få lite stabilitet. Det föll sig så väl att den rektangulära vågiga diesen (Crealies ) passade perfekt i mått till två askar. Askarna är utbytbara och sitter helt löst.

Du finner flere gavetips her: Gavetips


Nøkkelord dansk: Present, Tændstikæske
Nøkkelord norsk: Gave, Fyrstikkeske, Flasketag

Translate »