Scratch Art – en artig teknikk

Dette er en teknikk som du kanskje lærte da du var liten, men som du ikke har tenkt på å bruke i papirhobbyen. Det er kanskje ikke så rart for dersom du dekker til fargene du bruker med svart fargestift tørker det ikke. Det gjør det imidlertid dersom du bruker svart akrylmaling til å dekke fargene med. Da kan din “Scratch Art” fint brukes på både kort og layouts. 

Når man skal lage Scratch Art bruker man fargestifter. Jeg har brukt oljebaserte stifter som dekker godt. 

SE OGSÅ: TEKNIKK: MOSAIKK

Jeg brukte vanlig skissepapir som base. Etter at jeg brukt de fargene jeg ønsket dekket jeg disse til ved å bruke svart akrylmaling. Jeg brukte bare nok maling til at det dekket fargene. 

Når malingen hadde tørket var det klart til skraping. Jeg brukte sjablonger for å lage bokstaver og mønstre i malingen. 

Her er et ferdig kort hvor jeg har brukt “Scratch Art” til å dekorere med. 


Posted

Translate »