Maling med akvarellfarger

Maling med akvarellfarger er en teknikk som har vært mye brukt i papirhobby. De senere årene har imidlertid tusjer og markers blitt mer populære når det gjelder fargelegging av stempeltrykk. Men nå virker det som at akvarellmaling er på vei tilbake, spesielt når man lager sceniske motiv på kortene. 

I denne artikkelen viser jeg hvordan jeg bruker akvarellmaling for å fargelegge dette motivet. Motivet består av to stempler fra Penny Black “Snowy” og “Treescapes” som er maskert sammen. Hvordan jeg gjorde dette kan du lese mer om her: Teknikker: Maskering

Motivet er stemplet på 200 grams akvarellpapir og jeg bruker Twinkling H2O for å fargelegge motivet. Twinkling H2O er en akvarellmaling med litt skimmer i seg, men man kan gjerne bruke andre typer akvarellmaling. 

Jeg starter med å velge ut fargene jeg vil bruke på “Snowy”. Det er en oransje farge (til nesen), en blå til skjerf og lue og to grå farger til skyggelegging (Orange Peel, Dutch Iris, Pewter og Hunter Grey). 

Jeg starter med å male der jeg vil ha mest skygge på luen og skjerfet. Jeg bruker lite vann og mye maling på penselen for å få mest mulig farge. 

For å blende ut malingen tar jeg mer vann på penselen og bruker denne til å dra ut malingen inn mot midten av luen og skjerfet. Her har jeg også begynt å legge til skygger med grått på dusken og selve snømannen som begge skal være hvite. Jeg har også startet med å fargelegge nesen. 

Jeg velger en lys, dus blåfarge (Bashful Blue) for å starte med fargelegging av himmelen. 

Underveis i fargeleggingen fant jeg ut at jeg ville ha de nederste delene av himmelen i en mørkere blåfarge. Jeg brukte derfor en akvarellblyant for å gjøre dette. I tillegg la jeg til litt rosa (Peppermint Taffy) på de øvre delene av himmelen. 

Jeg bruker akvarellblyanter for å skape skygger og dybde i motivene jeg maler. Jeg forsøker å finne blyanter som har tilnærmet samme farge som malingen jeg bruker. En annen fordel med å bruke blyanter for å lage skygger og konturer er at blyanter, i motsetning til H2O, ikke har skimmer i seg. 

Etter at jeg er ferdig med å fargelegge motivet bruker jeg en hvit penn for å lage snøfnugg i bakgrunnen. Jeg bruker den også til å lage “highlights” på snømannen og på trærne i bakgrunnen. 

Her er artikkelen som viser maskering av stempeltrykket: “Teknikker: Maskering”
Her er artikkelen med det ferdige kortet: “Kortlaging: Clean and Simple julekort”

Translate »