Tema: Girls – Girls – Girls!

Mange synes kort og andre papirprosjekter som er laget til jenter, eller har jenter som motiv, er de enkleste å lage. Det kan hende at dette skyldes at papirhobbyen er dominert av jenter/kvinner og at vi vet hva andre jenter og damer liker. Det er nok ikke til å komme forbi at det ofte blir rosa kort med blomster til jentene. 

Vi har tidligere stilt spørsmål om vi er for kjønnsstereotype i papirhobbyen, og det kan det godt hende at vi er. Samtidig tror jeg at vi også er flinke til å tilpasse kortene til mottakeren. Dersom vi har ei jente som ikke liker rosa, men kanskje er mer “Goth” i stilen forsøker vi gjerne å tilpasse kortet til noe hun kan like. 

- Advertisement -

Et eksempel på et kort av denne typen er dette kortet som er laget av Anna. Kortet er tydelig laget til ei jente, men her er det ikke en eneste blomst eller noe rosa å spore. 

Et eksempel på en mer tradisjonell pyntet layout for ei jente ser vi nedenfor. Her finner vi både masse blomster og rosa farge. Denne vakre layouten er laget av Elina

Konklusjonen må være at det viktigste er ikke om motivet på layouten eller mottakeren av kortet er ei jente eller en gutt, men at prosjektet passer til vedkommende og til stemningen i motivet. 

Nedenfor finner du flere papirprosjekter med jenter som tema. 


Galleri – Tema: Jenter

 

- Advertisement -

Translate »