,

Bakgrunder med servietter

Innlegget nedenfor er skrevet av Elenor Krantz og har tidligere vært publisert hos ScrappaLoss. Her viser Elenor hvordan man kan lage flotte bakgrunner ved hjelp av hvit kartong, servietter, lim og akrylmaling. Elenor Krantz er en svært dyktig papirkunstner fra Sverige.

Att ha en snygg bakgrund är ofta halva arbetet och gör så mycket  för ett personligt slutresultat. Här skall jag dela med mig av ett sätt, man kan göra dem på. Jag brukar göra många olika på en gång, så att det finns klara när jag behöver.

SE OGSÅ: ATT GÖRA SIN EGEN BAKGRUND

MATERIAL:

Du behöver servetter med olika motiv,

TIPS: dela  servetter med någon kompis du behöver ej många av varje,

Dela servetten och använd endast ett av de tre lagren som den består av.

Riv ut den del av motivet på servetten som du vill få med, det är mycket snyggare med en ojämn kant.

Vita ark, eller tapetbitar i ditt önskade format.

(jag har gjort dem i 30*30 cm.)

Vit acrylfärg + någon matchande acrylfärg till projektet.

1 pensel
1 Limstift
1 köks-svamp.

Några matchande stämplar att lägga till i slutet.

Jag börjar med att limma på arket och lägger sen dit servett-bitarna en o en.

Här har jag skvätt och droppat färg över bilden. När detta torkat, tar jag vit färg med lite vatten och svampar delar av motiv som jag vill tona ner/sudda lite i skärpan. Se före och efter toningen här nedan.

När det torkat stämplar jag, här blev det lite text och prickar m.m. Prickar  kan du göra med förpacknings-materialet bubbel-plast,   måla med acryl-färgen tryck sedan. Man kan lägga arken i press under tex tunga böcker, för att få dem slätare.

Och här några  färdiga bakgrunder att inspireras av.

Du kan variera detta i oändlighet, det tar aldrig slut, så länge det finns kul servetter.

Translate »