Designtips: Kortlaging i januar

Månedsblomster og månedssten i januar

Dersom du trenger designtips til kortlaging i april kan det være nyttig å vite at hver måned i året har egne blomster og sten knyttet til seg. I januar er det nellik og snøklokke som er månedsblomster og granat er månedssten. Jeg har laget et bursdagskort hvor jeg prøver å bruke blomster og bling som kan minne om nelliker, snøklokker og granat. 

Ved å utfordre meg selv til å bruke månedsblomst og sten som pynt på kortet ble jeg tvunget til å tenke nytt. Jeg hadde noen blomster som kunne likne på nellik, men fargene varierte. Normalt sett ville jeg neppe ha plassert to blomster i ulike rosa toner sammen på denne måten, men her ble formen på blomstene viktigere enn fargen og jeg synes det fungerer greit. Nellik har en litt “rufsete” form på kronbladene og det er det jeg har valgt å legge vekt på. 

 

Jeg lot de hvite knoppene symbolisere snøklokke. Som du ser av bildet av snøklokken til venstre har blomsterbladene en oval, avlang form. Jeg tenkte derfor at de hvite knoppene kunne likne på snøklokker som ennå ikke hadde åpnet seg helt. Jeg forsøkte også å fange opp den lysegrønne fargen på snøklokkens blader i bladene rundt blomstene på kortet. 

 

Granat er en brunfarget edelsten og jeg hadde en del små bling og halvperler som kunne likne litt. Jeg synes imidlertid at den store brune halvperlen med litt gull i som jeg plasserte rett ved siden av blomsten minnet mest om en granat. 

Jeg la også til tre mindre bling i en litt lysere brun farge. Disse plasserte jeg litt tilfeldig rundt blomstene. 

 

 

Å bruke månedsten som inspirasjon til bursdagskort fikk meg til å tenke litt nytt også her. Jeg hadde neppe valgt brun bling på kortet dersom jeg ikke hadde forsøkt å bruke “granat” som pynt. 

I februar er jeg tilbake med et nytt kort inspirert av månedsblomster og månedssten. Hvis du ble inspirert til å lage noe selv send meg gjerne bilder. Du kan sende bilde til: editor@thepapercrafting.com – da viser vi de fram i TPC Magazine om en liten stund. 

 

Foto: MichaelMaggs, Wikimedia (Snøklokke), License: CC BY-SA 3.0
Aftabbanoori, Wikimedia (Nellik), License: CC BY-SA 3.0
anetode, Wikimedia (Granat), License: CC0, Public Domain

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More