Dekorasjon: Designtips

Hvordan designe et kort i Art Deco-stil

0 50

Av og til mangler man ideer til neste kort og verken inspirasjonen eller motivasjonen er helt på topp. Når slike øyeblikk dukker opp kan man kikke nærmere på stilartene i papirhobby. Når man forsøker å lage kort utenfor den stilen man vanligvis bruker tvinges man til å tenke nytt. 

Når man designer et kort som skal passe til en bestemt stilart er det flere ting man bør passe litt på. På bildet nedenfor ser du hvilke elementer jeg har lagt vekt på for at kortet skal passe til stilen Art Deco. Her er det store buer, dyre-, chevron- og sikk-sakk-mønster sammen med en atletisk kvinne med kort frisyre og rett kjole. Når man setter dette sammen med metalliske lakkfarger og et rent og enkelt design sitter man igjen med et kort i Art Deco-stil. 

På dette kortet har jeg valgt å bruke noen av elementene som kjennetegner Art Deco-stilen. Samtidig har jeg tatt meg friheter som å bruke gull på kortet. Det gir den metalliske lakk-effekten jeg ønsker å oppnå, men er langt fra den gråfargen som ellers er kjennetegnende for denne stilarten. Det er det overordnede uttrykket kortet har, summen av elementene, som definerer stilen og slik sett kan man gjerne ta seg noen friheter underveis. 

Hvis du har lyst til å lage et kort eller et annet papirprosjekt i en bestemt stilart finner du en oversikt over stilartene her: Stilarter i papirhobby

Der finner du også designtips til farger, form/mønster, motiv og pynt som passer til de forskjellige stilene. 

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More