Tredje søndag i advent

Tiden frem mot jul går så fort at jeg rekker nesten ikke og tenke jeg altså. Jeg prøver og ta mine egne råd, og nye førjulstiden, og gjøre koselige ting. Jeg har kjøpt en stor pakke med kakao, familiepakke med 60 rett i koppen pulver. Og den smaker himmelsk, så noe kos har jeg jo fått til. Jeg håper virkelig at du også har fått masse kos og glede nå i denne tiden her.

Denne gangen tenkte jeg at jeg skal dele en hemmelighet med dere, samt og vise dere adventspynten min.

Har noen oppdaget hemmeligheten min?

Adventsvers må vi jo selvfølgelig ha med oss, de er jo så koselige, og her er Inger Hagerup sitt:

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede

Og Sigrid Muri sitt:

Nå tenner vi det tredje lys,
det er et hellig tall.
Vi venter på at kongen vår
skal fødes i en stall.

Advent er faktisk skikkelig koselig, et lite pust i bakken om man virkelig tar tradisjonen til seg, og kanskje leser dere advents versene og gjør noe koselig sammen. Jeg ser at mange stresser litt, og det synes jeg er synd. Før advent stresser man gjerne med kalendere, adventsstaker og stjerner. Her om dagen var jeg hjemme hos ei som hadde fått 9 kalendere hos familien sin, det er jo bare helt ufattelig mange i mitt hode. En annen familie kunne fortelle meg om en helt utrolig historie, der hadde barnet åpnet kalenderen, også hadde de som hadde laget den GLEMT og fylle sjokolade i den. Har dere hørt på maken til dårlig oppførsel fra de som lager kalendere..
Men det som er viktig og huske på er at barn uansett størrelse blir mer glad av og være sammen med en opplagt og tålmodig familie, en av og omgi seg med pynt og gaver. Og om man slår skikkelig på stortromma når det gjelder kalendere, så har man satt en forventning som man kanskje ikke klarer oppfylle hvert eneste år. Så pass på og finne tradisjoner man ikke trenger og overgå hvert eneste år. Jeg huser veldig godt hvordan jeg løp til bestemor som liten for og sette en nellik i appelsinen, det var en stor opplevelse, også luktet det så godt.

Så begynner man stresset til jul. En tradisjon som ser ut til og være på vei tilbake igjen er og bake de syv kakesortene. Og mange venter i siste liten med og pynte ferdig, for i disse tider er julepynten på tilbud to uker før jula i det hele tatt er over. Og priskrig… det ordet gir meg gåsehud over hele kroppen av redsel. I år har jeg ikke engang turt og bevege meg i nærheten av butikken i det de startet, for makan til krig har jeg aldri bevitnet. Jeg pratet med en av kassadamene på min lokale butikk, og hun gruet seg så enormt til det skulle starte at hun nesten vurderte og sykemelde seg. Hun fortalte også at det faktisk var kunder som kunne fortelle at de fortsatt nå hadde mat igjen som de hadde kjøpt under fjorårets priskrig…Jeg håper dere er skånet fra synet av ofrene i den krigen der.
Det er lov og kjøpe sine syv sorter i butikken, og vær gjerne litt kreative og dekorer noe av det samen med barna, så er det ingen som merker forskjell allikevel. Om under to uker er julen over, tenk dere det. Og mange har forbered seg i ukevis for noe vi feirer i en dag. Det er ganske fascinerende. Så til de av dere som har funnet løsningen og har en super behagelig førjulstid, fantastisk, del gjerne med med den andre gruppen som fortsatt stresser. Forhåpentligvis har sistnevnte kanskje lært litt mer til neste år, og får en super behagelig romsjulstid.
Uansett hvilken av de overnevnte gruppene du tilhører så håper jeg du har funnet masse god tid med familie og venner. Jeg håper også at du/dere har fått mange lodd i adventskalenderen vår her på The Paper Crafting; Jakten på kortmakerne.

Ohhh, glemte nesten hemmeligheten.. Har du oppdaget den?
Om man ser på adventsfatet mitt så avslører det at jeg er en av de som virkelig er ute i siste liten. For ja, jeg handlet faktisk lys i dag. Så nå brenner jeg for harde livet for at det skal se ut som om jeg har husket.. Slik er det når hverdagslivet blir for hektisk.

Som alltid så håper jeg at du finner tid til hobbyen din og koser deg med den.

 


Tags:

Posted

Translate »