TRENDER I MARKEDET – APRIL

0 2,367

Det er alltid spennende med nye trender i markedet. Trender sees ofte først i utlandet, og kommer inn til Skandinavia litt etter. I det norske markedet prates det mye om Tim Holtz sine nye Distress Oxide puter, som akkurat har kommet i salg i butikkene. I tillegg er det mye snakk om Finnabair sine voksfarger og Patina-effekt rundt omkring i verden. Mønstrene er mye preget av natur og fargene er både sterke og klare og kan også ha et hint av metalleffekter.

Farger og natur

Hva man foretrekker og liker av farger er både personlig og preget av kultur. I USA er trendene mye mønster og farger. En annen vri er mye pastellfarger i ark og kolleksjoner, som også er på full fart inn i markedet. Vi ser også flere kolleksjoner med metalleffekter i arkene. Mye bling og ord i gull, sølv og bronse. Vi ser mye små dyr, blomster og natur – enten det er i sarte farger og naturlige motiver eller sterke farger og mer «tegneseriefigurer».  Alexandra Renke er en av de som har kommet med ny papirserie i søte naturfigurer i pastellfarger og akvarell. Kaisercraft sin nye serie Wildflower, viser også akvarellmaling i pastellfarger og med blomster og sommerfugler. Prima har kommet med nye kolleksjoner med fjær, stjernebilder og blomster i rosa fargetoner, sammen med brunt, sort, hvit, gull og kobber. Bo Bunny har litt mer fargesterke nye kolleksjoner.

Distress Oxide

De nye Distress Oxide putene til Tim Holtz ser ut til å være en hit. Disse har akkurat kommet til Norge. Det er for øyeblikket 12 farger med Distress Oxide. Dette er en blanding mellom fargestoff (dye) og pigment. Fargene fungerer annerledes enn de vanlige distressputene. Fargene legger seg på toppen av arket, istedet for å gå ned i papirene eller bli mer gjennomsiktige og farger for eksempel mørke ark bedre enn de vanlige distressputene. Dette kan minne litt om maling. Dette gjør at du kan stemple på mørke ark. Distress oxidene gir et mer kalket utsende enn de vanlige stempelputene. Distress oxidene er også våte lenger, som gjør at du kan blende, embosse og jobbe med fargene lenger enn vanlige stempelputer. Når du jobber med vann på papir med distress oxide, skiller fargene seg og du får det spesielle utseende til distress oxide bakgrunnene. Sprayer du med fin sprut med vann på stemplede motiver med distress oxide, vil også motivet få en utrolig fin fargeglød, fordi distress oxidet reagerer med vannet. Du kan også legge på farger i lag på lag. Dersom du lar lagene tørke mellom hver gang, kan du legge på nye lag med farger. Med distress ink putene, ser du lagene under. Dette gjør at det er begrenset hvor mange lag du kan legge over hverandre, før det ser grumsete ut.

Stempelverktøy

Stempling er definitivt inn. We R Memory Keepers Precision Press er en av de populære tingene akkurat nå. Her kan du stemple presist og flere ganger oppå hverandre, både dersom du stempler dårlig første gangen, eller du har stempler som skal stemples flere ganger over hverandre.

Kort

Vi ser en trend i markedet mot enkle og lekre CAS kort. Enkle stempler med små figurer og dyr, er vakkert og enkelt fargelagt med enkle skygger. I tillegg brukes gjerne en enkel tekst, ellers er mange av kortene rene og fine.

Paljetter, som var populært for mange år siden, er på full fart inn i markedet igjen, i alle slags farger. Disse brukes ofte som shaker elementer i kort eller i plannere for eksempel.

Mange er også i gang med å lage bakgrunner selv til kortene. Nye distress oxide puter er på full fart inn i markedet. I tillegg har flere tørket støv av alkoholblekkene sine.

Layout

 Det er ulike typer layouter som lages og publiseres. Mange av de som publiserer layouter i de store internasjonale gruppene, lager layouter som gjerne har et bilde og hvor det legges vekt på teknikker, og bruk av mange lag og mye pynt. Disse er ofte designere, som skal vise produkter for en produsent. For mange er det ikke aktuelt å bruke blomster og pynt til mange hundre kroner på en layout.

Tenk derfor litt på hva du vil med layouten. Skal du lage til familiealbumet, er det en fordel at den er flat. Kanskje du vil blande med noen Project life sider? Private album sider har ofte en tendens til å inneholde private bilder av familie. Ikke alle ønsker på publisere dette på nett.

Liker du å lage layouter med mye stasj og pynt, slik mange designere gjør, kan dette koste litt. Bruk papirer du liker, bruk washi tape, bruk stensiler, gesso, spray og bakgrunnstempler. Bruk gjerne 3D puter, masse 3D puter. Kjøp noen blomster og lag også blomster selv. Klipp ut blomster av papirer, dies ut blomster og sett flere sammen. Du kan minske utgiftene til blomster mye, ved å lage en del av dem selv. Bruk også gjerne twist (pollergarn) eller osteklut innimellom blomstene. Dette gjør at det virker som om de har mer volum og det sparer deg også for en del blomster. Er du usikker på denne typen layouter, se tutorial på you-tube og i blogger. Her er det fantastisk mange flinke designere.

Mixed Media

Mixed Media har vært inn i flere år. Finnabair sine produkter er fremdeles godt likt. Finnabair sine voksprodukter og patinamalinger har akkurat kommet inn til butikkene i Norge. I tillegg har man malinger med for eksempel rust, betong og kalksteins effekt. Dette er alle spennende produkter å jobbe og dette vil nok fortsette å være viktige produkter fremover.

 

Planner

Planner er fremdeles stort. Det er fort å bli «planner frelst». I en hektisk hverdag er det morsomt å kunne bruke scrappingen til å holde orden på hverdagen. Det er mye morsomme klistremerker, quotes, fargerike post it lapper, pynt og stasj som kjøpes. Trenden er også det å lage klistremerkene sine selv. Dette kan du gjøre med en kuttemaskin som Silhouette, en printer og klistreark. Ønsker du ikke å designe selv, men har utstyret, finnes også masse gratisfiler med klistremerker som du kan laste ned fra nettet.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More