,

Trendspaningar och nyårshälsningar

2020 lider mot sitt slut. Äntligen får man väl lov att säga. Det har ju inte direkt varit ett toppenår, jo förresten när det kommer till pyssel har det nog faktiskt varit det. Nog för att jag älskar pysselmässor och pysselträffar. Men det är också en väldigt bra hobby vi har för social distansering.


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Nyår
Stilart: Whimsical  
Teknikker bruk: Heat embossing
Pynt/dekor:  Die-cuts, 3D Glossy Accents
Hovedfarge:   Ljusblå
Utstyr som er brukt: Embossingpulver (WoW Embossing – Singing in the rain), Stencil (Tim Holtz – Bubbles), Distress Inks, Vattenlöslig tusch, Stämplar (Paper Artsy – Eclectica Stamps, My Favourite Things – Number Jumble, hÄnglar&Wings – Snorkigt Juletid) Stansmaskin och dies (Lawn Fawn – Mini Snowflakes) lim,  3D Glossy Accents, akvarellpapper och kortbas


Om man ska summera pysselåret 2020 och trendspanar lite måste ju digitaliseringen vara en av de första saker man behöver kommentera. För under året har pyssel varit ett sätt att umgås på nätet för många. Livesändningar i olika kanaler har blivit väldigt populära. Det har också genomförts många digitala pysselmässor och cybercrops och andra slags utmaningar.  Jag har inga bevis för det men jag tycker mig se att intresset har ökat och att det kommit många nya deltagare som hittat till vår kära pappershobby.

Hur ser det ut när det gäller olika typer av projekt då? För egen del att den ökande tiden i hemmet inneburit att jag hunnit testa på till exempel Art Journaling i större utsträckning, men det är kanske mest min egen trend. Vad jag ser omkring mig är även att intresset för ATC (Artist Trading Cards) har ökat. Här har jag inte alls kommit loss men i vissa grupper på Facebook byter man ATC för glatta livet.

Inom kortmakeri skulle jag säga att det smala höga formatet Slimline trendat. Flera tillverkare som Mama Elephant, Lawn Fawn, Pink Fresh Studio med flera har släppt fina dies inom området. Slimline kallas alltså kort som mäter ungefär 3,5-4 tum brett och 8,5-9 tum högt och som som passar i långsmala kuvert.

När det gäller tekniker kan man väl se att foil har hittat tillbaka, men också något som påverkat mitt skapande mer och som jag skrivit om tidigare här i bloggen nämligen heat embossing. Så jag tänkte avsluta det här blogginlägget med en nyårshälsning till er allihop där jag just använt  heatembossing och där jag hittat 2020 års absoluta favoritpulver som heter likadant som en av mina favoritfilmer – Singing in the rain.

Och det är väl en bra summering för pysselåret tycker jag. För även om världen där ute varit dyster och mörk har gemenskapen i olika pysselforum lett till många skratt och mycket skaparglädje – och det har varit välbehövligt. Vi rider vidare mot det in i 2021 tycker jag!

Translate »