Triss i handgjorda kort

Här visar jag tre stycken handgjorda kort med en härlig insida. Designen är den samma – med baktema, men de har olika färger. Jag försöker använda mitt restpapper och jag döljer skarvar med vanlig cardstock.


Type prosjekt: Handgjorda kort
Anledning: Födelsedag – Grattis kort
Stilart: Gulligt Pop Art
Teknikker bruk: Die cutting och kortvikning
Pynt/dekor: Utstansat och Glossy accent
Hovedfarge: Pastell – grønt, gult, rødt
Utstyr som er brukt: Stansmaskin, skalpell och linjal


Köksmaskinen har Glossy accents för att få den att “poppa” lite. De mönstrade papperna har blivit över från tidigare projekt, de var i rätt bredd men inte tillräckligt långa för mina kort. För att ändå få en hel sida så dolde jag den glipan som uppstod med ett cardstock som jag stansat vågiga kanter på.

Tre handgjorda kort med baktema - triss i kort
Tre handgjorda kort med baktema – triss i kort

Insidan på korten har en fin 3D-effekt med tre cupcakes som matchar baktemat på framsidan. Även här har jag dolt en skarv med cardstock med vågiga kantar.

Innsidan av kortet
Innsidan av kortet som matchar baktemat på framsidan

Du finner flere artikler av Anethe her: Skribent Anethe Hellström


Anethes private blogg finner du her: Created by Ladybug


Du finner TPC Magazines egen temaside om kortlaging her: Cardmaking – Kortlavning – Kortlaging – Kortmakeri

Translate »