TUTORIAL PÅ HJEMMEGJORT MINIALBUM

Tutorial for my earlier minialbum

2 960

Av Maryann Laursen

Hej kære venner derude. Først må jeg lige advare jer, indlægget idag er virkelig foto tungt, så jeg håber, I kan hænge på hele vejen. I maj til Den Internationale Scrapbookingdag, lavede Marit, vores editor her på The Paper Crafting, nogle rigtig flotte billeder, som hun gav frit til dem, der havde lyst til dem, og jeg brugte dem til et rigtig sødt lille minialbum, jeg lavede til mit barnebarns konfirmation, da jeg syntes, de var perfekte dertil, selvfølgelig sammen med en del flere, som jeg havde fundet på nettet rundt omkring.

Type prosjekt: Album
Anledning: Konfirmasjon
Stilart: Vintage
En masse har spurgt mig, om jeg godt ville lave en tutorial for, hvordan jeg havde lavet det, så den kommer her nu. Alle teksterne passer til billedet ovenover det, så I kan finde rundt i det here. Men her kommer tutorialen for jer.
 
Jeg brugte en temmelig kraftigt pap for coverne.
Som I kan se er det ret tykt, nok omkring 2½ – 3 mm tykt, så det kan holde længe.
Jeg skar 2 stykker ud på 12 x 16 cm til for- og bagcover. Jeg brugte min scrollsav til at skære det, da ingen skæremaskine kan gå gennem det her.
Næst skar jeg de papirer, der skulle bruges til coverne. Jeg brugte Pion Design hertil, og skar 2 stykker, så de var 2 cm bredere på begge led til ydersiden, og så 2 stykker, som var ½ cm smallere på hver led til indersiden af coverne.
Jeg brugte VTR klæber, som er en bogbinderlim, som er virkelig stærk, og det er næsten umuligt at skille ad, når det først er helt tørt.
Kom et meget tyndt lag lim på BÅDE papir og selve coveret, og lad det lige tørre et enkelt minut, før du limer dem sammen, og vær sikker på, at du får alle luftbobler presset helt ud under papiret, før du efterlader det, og vær sikker på, at du har kommet godt med lim over alle kanter også.
Så skærer du hjørnerne af papiret, ca. ½ cm fra hjørnet på coveret, for at sikre, at det kan foldes pænt.
Skynd dig nu før limen bli´r for tør, at folde alle siderne over på bagsiden af coveret, og vær opmærksom på, at alle kanter er pæne og lige på alle 4 sider.
Nu tilføjer du så lim til de små papirer og på bagsiden af coverne.
Og igen efter ca. 1 minut sætter du nu papiret på indersiden og sikrer dig at det sidder pænt glat og lige.
Nu skærer du 2 stk papir i 30,5 x 14 cm. Du er nødt til at lave 2 stk, for at få det langt nok til folderen indeni. Jeg har også brugt Pion Design papir her. Bare tilføj en længde mere her, hvis du vil have flere sider i albummet.
Du limer de 2 stykker sammen endevis, for at få det langt nok. Lav et overlæg, så resten er ca 60 cm.
Så skorer du denne for hver 10 cm, så det danner 6 sider. Fold dem i harmonikastil, og klem kanterne rigtig godt, så album siderne bli´r stående fint.
Jeg inkede alle kanter, også de foldede kanter med denne distress ink og et inking tool.
Jeg rundede også alle hjørner på siderne med en hjørnepunch, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt, blot min smag
Nu ser den indvendige folder ud som her på den ene side.
og som her på den anden side.
Nu skal du beslutte, hvilken af siderne du helst vil há flest af, så du kan komme tape på begge ender  på den samme side af folderen, for at kunne lukke albummet rigtigt.
Nu klipper du 2 stk bånd på ca. 30 cm længde og 1 cm bred til at lave lukningen med.
Mål ud og find midten af coveret på indersiden, og sæt et stykke db sidet tape, som vist her.
Fjern beskyttelses papiret og fæstn båndet på indersiden af coveret, så begge ender er ca. lige lange. Nu kan du så fjerne beskyttelses papiret fra tapen på enderne af folderen og lime det fast over båndet på coveret på indersiden i hver sin ende, så det sidder pænt og lige. Du kan nu binde båndet i begge sider for at lukke albummet, og er ellers klar til at dekorere det efter din egen smag.

Nu viser de sidste billeder her, hvordan jeg har valgt at dekorere mit album til mit barnebarn, men det er jo selvfølgelig lavet efter hvad jeg og især hun kan lide, og ikke nødvendigvis, hvordan det skal gøres. Som jeg sagde i starten, brugte jeg nogle frie billeder, jeg fik fra Marit, og jeg vil vise jer hvilke, når vi når til dem, så kan du også gå derover og nappe dem, hvis du kunne tænke dig dem også.

Først frontcoveret her med et af de frie billeder.
Og så bagsiden også.
Og her er den ene side af det helt udfoldede album
Og her den anden side af det helt udfoldede album.
Og nu er resten så alle de enkelte sider en for en. Dette er også et af de frie billeder fra Marit, og så en tekst, som er skåret ud med en Spellbinder die.
Her er det en verse sticker med en hilsen, jeg fik fra England for nogle år siden, som er sat på en anden diecut fra en Spellbinder die, og til sidst vores navne på en skåret Spellbinder labeldie.
Her et billede, som er fundet på Pinterest, og igen en tekst på en Spelllbinder diecut, og dekoreret med nogle hæklede blomster, et blad skåret med en Marianne die, og lidt bling.
Her et andet af Marits frie billeder, og dekoreret med en svirl skåret med en Marianne die. Tallen lavet med peel- offs og bogstaver fra et thicker ark, og et vinglas fra gemmerne.
Et andet billede med tilhørende tekst, som jeg fandt online, husker desværre ikke hvor.En lille tekst, som er løseligt håndklippet til at passe til siden, og igen 2 blade skåret med Marianne dies og lidt bling.
Igen et af Marits frie billeder her, dekoreret med en lille håndklippet tekstlabel og et blad skåret med en Marianne die og nogle stofblomster og lidt bling.
Endnu et af Marits frie billeder, dekoreret med endnu en tekst på en Spellbinder diecut, et par stofblomster og lidt bling.
Endnu et billede fundet på Pinterest her, og en tekst skåret med en Spellbinder die og dekoreret med et par trådblomster og lidt bling.
Og sidst her et andet image fundet på Pinterest, og det lille billede i nederste venstre hjørne er det sidste af Marits frie billeder. Og så igen et håndklippet tekststemperl i det øverste hjørne, og en lille del af en metal swirl, som jeg fandt i mine gemmer, og selvfølgelig lidt bling.
Og så lige et nærbillede af lukningen på albummet her, og det er selvfølgelig det samme i begge sider.
Og endelig et billede af albummet, helt lukket og færdig til at ryge afsted. Fronten har også et af de frie billeder fra Marit. Ellers er det dekoreret med en rosette, jeg selv lavede af en lille rest foldet bånd, en lille hæklet blomst og en brad. Foruden det, er der brugt et overskydende stykke sølv blomster bånd og en grå sommerfugl, som jeg fik af en rigtig god ven  som selv havde lavet den på sin broderi maskine til mig tidligere. Og endelig er brugt nogle stumper fra min stash som f.eks. de 2 små trådblomster, den lille sommerfugl, de blå metal roser og det blå silkeblad, og endelig selvfølgelig lidt bling.
Det sidste billede her er indersiden til frontcoveret, og dette billede og tekst er også fundet på Pinterest. Jeg syntes denne tekst passede så fint til lejligheden, som skulle lige til at begynde, nemlig hendes konfirmation. Kun dekoreret med et stykke sølv blomster bånd og lidt bling naturkligvis.

Undskyld det her er godt nok blevet til lidt af en lang stil, og hvis du stadig hænger på, tager jeg godt nok hatten af for dig. Jeg håber, du kunne lide denne tutorial og kan bruge den til noget, og at den er nem at forstå? Men hvis du ser noget som helst, som du føler, ikke er forklaret godt nok, så endelig spørg alt det, du har brug for, og jeg lover, at jeg vil svare så hurtigt som muligt.

Det er alt fra mig her nu, jeg håber, at I alle har en pragtfuld tid i den vidunderlige sommer, vi har for øjeblikket, men også at I har lidt tid til at være kreative ind imellem. Pas godt på jer selv og mor jer godt derude.Indtil vi ses igen:
Knuuzer Maryann
close
2 kommentarer
 1. Pia Krogh Larsen skriver

  Nøj, det er godt nok et fint album. Sikke et stort arbejde, det tager jeg hatten af for, men resultatet er virkligt flot.

  1. Maryann Laursen skriver

   Tusind tak for de søde ord Pia, jeg er glad for, at du kú lí det, og ja det er noget af et arbejde, men når det først er gjort, er den der jo til senere brug også.
   Håber folk vil få glæde af den.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More