UD ELLER…?

Mit navn er Heidi Mortensen og jeg er papiroman….og det hober sig op! Alt det lækre, smukke, skønne…men så er der også det (i mine øjne) knapt så skønne - eller brugbare - eller det, jeg har ialt 5 af! Og hvad skal man gøre med alt det, som bare fylder? Skal det ud eller…?

Jeg elsker papir – og jeg bliver forelsket igen og igen og igen. Og jeg er ret sikker på, at jeg ikke er den eneste scrapper/kortmager/papirkunstner, der har det sådan? Og for mit vedkommende er  det ikke, fordi jeg er ked af at bruge alt det smukke og lækre papir, men måske fordi indkøbet er lidt større end forbruget. Eller fordi der i selv den lækreste papirpakke kan være 4-6 ark af samme slags og min ADHD hjerne er oftest færdig efter brug af 1 eller 2. Og når det gælder Cut-out-ting – altså ting man selv kan fuzzy-cutte eller fra en pakke med Die-cuts, så har jeg personligt ihvertfald altid et sundt overskud af ting, der har de forkerte farver, forkert tekst, forkert udseende etc. eller igen bare for mange. Og det samme gælder Toppers, Stickers osv. I mit lille scrap-hjørne kan det hurtigt komme til at fylde for meget og derfor give KØBE-STOP! Og så er det ikke sjovt længere! Hvad så – hvad skal man gøre med alle de stumper og løs-ark?

Jeg har brugt noget af sommeren på at rydde op og sortere i mit scrap-hjørne og min plan var fra start af, at jeg ville finde nogle ting frem, som jeg ikke bruger eller fejlkøb mv., som jeg ville sælge på kreative online-brugtmarkedet. Jeg er super glad for både at sælge og købe secondhand-scrapting. Det er både fornuftigt og skønt. Og hen af vejen i min oprydning fik jeg den idé også at lave en pakning med stickers, en med kort-pynt, en med toppers, en med tags, en med die-cuts m.fl.

Jeg køber selv gerne papir-stapler af andre scrappere – deres overskud. Eller blokke, som andre har taget det af, som de kunne bruge, men hvor der fx. stadig er over halvdelen tilbage. Og jeg synes, at det er så fedt. Selvfølgelig kan man ikke bruge alt, men der er også skatte imellem. Jeg har også selv solgt papir-bunker og der er godt salg i dem. Så jeg tænkte, hvad med  pakninger med andet papir-overskud, så jeg gik igang. Og hold op, det har taget lang tid. Især die-cuts, da jeg går hver enkelt side igennem i blokke, papirpakninger, die-cuts-pakker osv. og klipper de dele ud, som jeg ved, at jeg ikke vil bruge. Jeg regnede med at kunne lave en god pakke i en 15×15 cm. cellofan pose. Ligenu har jeg skiftet over til en 30×30 cm. Og jeg er ikke færdig endnu.

Når man sætter genbrugs-scrapting til salg, skal prisen jo selvfølge matche. Efter min mening dur det ikke fx. at sætte prisen på en stabel blandet 30×30 papir efter halv nypris – ca. 5 kr. a’ ark. Selvom arkene er helt fine, så er der en del, som man ikke selv ville ha’ valgt, – arkene passer ikke nødvendigvis sammen, – de kan være gamle og der er ingen returret. Når prisen ikke er så høj, giver det også sælger ret til at blande ting i pakken, som ikke er fra de dyre mærker eller noget af tyndere kvalitet eller 3 af samme slags. En god hovedregel er vel at lave en pakke, som man selv ville synes var ok – hvis man altså ikke var sælgeren, der havde det hele i forvejen.
Hvad gør du med dit overskud? Hvis du ikke har prøvet at købe/sælge secondhand-scrapting, så vil jeg klart anbefale en prøvetur på det  Det er vildt alt det, vi har i overskud på den ene eller anden måde og det er så skønt at gøre en god handel – både som køber og sælger. Det er næsten som at bytte glansbilleder, da vi var små

En fortsat dejlig dag til dig – måske med et kig i dit personlige scrap-hjørne og se, om der er lidt, der kan sælges  og give plads til nye skatte.

Heidi Mortensen

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.