UT I VERDEN: BECCA FRA USA

0 1,267

For alle som er glad i den rene og enkle stilen innenfor papirhobbyen er Becca Whithams kort et “must” å få med seg. Becca startet med kortlaging for rundt 20 år siden og de første kortene hennes hadde som oftest søte motiv. Senere falt Becca for CAS-stilen og det er denne hun foretrekker i dag. Vi er glade for å kunne presentere denne dyktige papirkunstneren for dere i The Paper Crafting denne lørdagen. 

Hvem er du? Kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg heter Becca Whitham. Jeg er mor til voksne barn, kona til en prest i det amerikanske militæret, forfatter av inspirerende fiction, tedrikker og papirkunstner. Mine favoritt-ting i livet handler om historier: De som fortelles av mennesker jeg møter, de jeg leser, de jeg bærer med meg og de som jeg forsøker å sammenfatte i mine bøker. 

Når startet du med papirhobby? Hvorfor startet du med papirhobby?
Jeg startet med kortlaging for rundt 20 år siden da min svigersøster ble konsulent for et stempelfirma som heter Dozens of Terrific Stamps (eller DOTS). Dette firmaet har senere endret navn til Close to My Heart (CTMH). Jeg vervet meg som kursholder og tenkte at jeg skulle holde på med det i ett års tid, få tilgang på de stemplene jeg ønsker og så avslutte engasjementet. Jeg fortsatte å være kursholder i fem år og jeg er fremdeles en stor fan av deres produkter. Årsaken til at jeg fortsatte som kortlager er fordi jeg er en person som liker å gi bort gaver og oppmuntre andre. Å sende et håndlaget kort med en personlig beskjed kombinerer begge disse egenskapene. Mange beholder kortene jeg lager til dem i årevis, andre kaster de, men er likevel takknemlige for beskjeden som fulgte med. Uansett blir de rørte og det er mitt overordnede mål. 

Hva slags prosjekter lager du?
Som oftest lager jeg kort, men en sjelden gang lager jeg også en layout. 

Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Hvis jeg går lengre enn en uke uten å lage noe føles det som om sjelen min tørker inn. Jeg lager som oftest to eller tre prosjekter i uka. Jeg forsøker også å blogge et prosjekt hver uke, men deadlinene jeg må følge som forfatter får ofte forrangen. 

Kan du beskrive din stil? Har din stil endret seg siden du startet?
La meg besvare det siste spørsmålet først. Ja, min stil har endret seg dramatisk siden jeg startet. Delvis er dette fordi de søte stemplene jeg først brukte har blitt erstattet med mer sofistikerte motiv. Men den største endringen skjedde for noen få år siden da jeg falt for den enkle og rene stilen (CAS). Den har blitt min favoritt selvom jeg også lager prosjekter med blonder og flere lag inni mellom. 

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse dine favoritter?
Jeg føler at jeg fremdeles lærer meg å bruke CAS-stilen. Jeg valgte disse kortene fordi de gir meg glede og er de jeg liker best av de jeg laget innenfor denne stilarten. 

Hva inspirerer deg?
Jeg inspireres av kreative mennesker. Jeg gjør “Blog hops”, sjekker ut Pinterest og har en egen fil med ideer sortert etter stempelsett i OneNote på min datamaskin. Hver gang jeg ser noe som trigger min kreative fantasi må jeg lagre det slik at jeg kan ha det som inspirasjon senere. 

Kjenner du til noen skandinaviske papirkunstnere og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirkunst?
Jeg kjenner ikke så godt til skandinavisk papirkunst så jeg søkte etter det da jeg ble kontaktet av The Paper Crafting. Jeg fant en rekke fantastiske scrappere som, i stor grad, fokuserte på naturalistiske tema i en minimalistisk stil med fantastisk fargelegging. Mitt CAS-hjerte sang!

Er det noe du ønsker å lære?
Mixed media! Jeg har laget noen få prosjekter men ikke nok til at jeg føler at jeg behersker det godt. Jeg kan forestille meg at jeg ville bli helt oppslukt av det og det beste er at jeg allerede har mange av de produktene jeg trenger. 

Kan du nevne fem produkter du ikke kan leve uten?
Bare fem??? Hjelp! Ok, her er de: MISTI, Cricut Explore and Design Space studio, Cuttlebug, Glossy Accents, og min paper cutter med svingarm.

Hva er på toppen av ønskelisten akkurat nå?
Jeg har hørt om en “scan and cut tool” som lar deg stemple motiv som ikke har tilpassede dies eller Cricut-bilder. Jeg har ikke fått sett nærmere på det siden min hobbyplass allerede er temmelig full, men jeg er ganske sikker på at jeg vil ønske meg den enda sterkere straks jeg har fått sjekket den mer ut. 

Hvem i papirhobby-miljøet ville du ønsket å møte i virkeligheten? Hvorfor?
Jennifer McQuire. For det første tror jeg vi ville blitt gode venner, for det andre ønsker jeg å takke henne personlig for all den inspirasjonen jeg har fått fra både hennes personlige blogg og hennes Online Card Classes.

Kan du beskrive ditt hobbyrom?
Jeg er så bortskjemt!! For flere år siden ønsket vi at mine svigerforeldre skulle komme og bo sammen med oss. Vårt “agn” var et håndlagd skap som skulle romme både mine stempler og svigermors hobbyutstyr. Hun hadde mer ting enn det jeg hadde, noe jeg ikke hadde trodd skulle være mulig. Jeg har et skap på 3,6 x 1,8 meter med plass til papir og bånd og skuffer til embossingpulver og puncher, samt kartskuffer hvor jeg kan legge inn mine monterte stempler etter tema og på toppen har jeg min papirkutter og score board. Jeg har to hobbybord samt et langt bord som jeg kan folde ut hvor jeg har min Cricut og symaskin. Som jeg sa – jeg er bortskjemt.

Andre ting du ønsker å nevne i presentasjonen?
Jeg er veldig stolt over å få være med i magasinet. Tusen takk for at dere inviterte meg og lot meg dele noe av min kjærlighet til papirhobbyen med dere. 

Hvor kan vi finne deg?
Min papirhobbyblogg er: The Expressions
Min forfatterside er: Becca Whitham
Pinterest: 4beccaw
Facebook: Becca Whitham
Splitcoast Stampers: “4beccaw”

Foto: Becca Whitham
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More