Scrappeintervjuet: Mary fra Hellas

Mary Catts layouter er en fryd for øyet. Det er utrolig å tenke på at hun ofte starter opp med blanke ark og at disse ender opp som så fantastiske kunstverk. Bakgrunnene lager Mary som oftest selv ved hjelp av blant annet mister og stensiler og de er tilpasset fargene og stemningene i bildene. Vi er glade for å kunne presentere Mary i TPC Magazine i dag. 

photo
Mary Catt

Hva er ditt navn?
Hei! Jeg er Mary, Mary Catt på internett.

Hvor bor du?
Jeg bor i vakre og solrike Hellas.

Har du egen blogg/webside?
Ja, du finner meg her: Mary’s Crafty Moments

Hva slags papirprosjekter lager du?
Jeg elsker å lage layouts, men jeg designer også tags, kort, minialbum og lerreter. Jeg liker også å lage altered prosjekter.

Kan du beskrive prosjektene som presenteres i artikkelen?

Layout 1: ”Live With Passion”
Da jeg fant dette bildet på Pinterest visste jeg at jeg måtte lage noe med det. Dermed lagde jeg denne layouten hvor jeg har brukt mitt favorittpapir fra Prima Marketing ”Timeless’’-kolleksjon og noen stickers fra 7dots Studio ‘’Lost and Found’’-kolleksjon. Jeg ønsket å gi en mystisk vintageaktig stemning til siden og brukte derfor mørke farger som passet sammen med bildet. Bakgrunnen ble laget med litt hvit gesso, stensiler og mica-pulver blandet sammen med lys paste og noen stempler. Chipboardene ble heat-embosset med Lindy’s Stamp Gang embossingpulver. Alle blomster og pynt er fra Prima.

layout-1

Layout 2: ”Princess Dream”
Jeg lagde denne layouten i forbindelse med et gjestedesigner-oppdrag for  Scrap Club Kiev hvor temaet var eventyr. Jeg ønsket å lage en delikat og romantisk side til utfordringen og foretrakk derfor å bruke mist i en myk blå farge som matchet bildet. Jeg lagde en enkel bakgrunn ved hjelp av stensiler og noen stempler. Papiret er fra 7dots ”Cold Country”-kolleksjonen, blomster og pynt er fra Prima og misten er fra Lindy’s Stamp Gang.

layout-2

Layout 3: ”Life Journey in Time”
Denne layouten er et Design Team-oppdrag for Scrap Africa. Skissen vi fikk hadde tannhjul på seg, jeg ble inspirert av dem og lagde derfor en side med et klokkemotiv. Jeg brukte papir fra ”Yuletide” 7dots-kolleksjonen og lagde bakgrunnen med to farger. Jeg varmeembosset chipboardene med to ulike embossingpulvere for å få de til å se rustet ut. Jeg brukte ingen blomster på denne layouten og jeg må innrømme at jeg syntes det var vanskelig å designe siden uten dem.

layout-3

Layout 4: ”Happiness is this”
Jeg lagde denne layouten da jeg først var gjestedesigner for Maja Design. Jeg brukte papir fra ‘’Enjoying Outdoors’’-kolleksjonen og jeg bare elsker disse papirene. De er så vakre! For å designe bakgrunnen rev jeg et papir i to og limte det sammen med den andre halvdelen av det andre papiret. Jeg elsker den vintage-følelsen revet papir gir. Jeg påførte crackle paste gjennom en blomster-stensil og brukte Lindy’s mists og noen stempler. Chipboardene er fra  2Crafty og jeg dekket dem med hvit crackle paste og malte de deretter med Distress ink. Blomster og pynt er fra Prima.

layout-4

Layout 5: ”Escape”
Denne er litt ulik de andre. Jeg liker alltid å teste ut mine kreative evner, prøve å forbedre de og utforske nye ting. Her brukte jeg  7dots ”Yuletide”-kolleksjonen og ”Gingerbread”-papir. Jeg lagde bakgrunnen med graphite texture paste og en stensil, min favoritt Lindy’s Stamp Gangs svarte mist og noen stempler. Jeg brukte 2Crafty chipboards som jeg varme-embossed med svart embossing pulver. Jeg avsluttet med å pynte med noen svarte perler.

layout-5

Layout 6: ”Amazing”
Dette er en av mine nyeste layouter. Jeg brukte Maja Design-papir fra “Summertime”-kolleksjonen som matchet mine bilder perfekt. jeg la til tekstur til bakgrunnen med litt lys paste blandet med Mica-pulver og påførte det gjennom en stensil. Deretter brukte jeg Lindy’s mists for å tilføre litt farge. Deretter la jeg til litt stempling og bakgrunnen var dermed klar. De grønne blomstene fikk litt av den samme misten som bakgrunnen på seg. Alle chipboardene er fra 2Crafty og jeg malte blomster-chipboardet med Finnabairs akrylmaling. Tittelen ble varmeembosset med Lindys embossing pulver. Jeg avsluttet med å legge til noen pyntestener og noen “Bronze” micro beads.

layout-6

Jeg ønsker også å nevne at jeg finner motivene jeg bruker i layoutene på Pinterest og jeg vet derfor dessverre ikke hvem fotografene er…
… men jeg ønsker med dette å kreditere de “ukjente” fotografene.

Hvor ofte holder du med på hobbyen?
Så ofte jeg kan. Med tre barn og min jobb er det ikke alltid like lett å finne nok tid. Jeg scrapper som oftest sent på kveldene eller om morgenen når mine barn er på skolen.

Kan du beskrive ditt hobbyrom?
Jeg har dessverre ikke noe eget hobbyrom ennå. Jeg har kun et scrappehjørne i stuen. Der har jeg min pult og noen skuffer hvor jeg oppbevarer mine ting.

Kjenner du til noen skandinaviske papirkunstnere og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirhobby?
Jeg kjenner selvfølgelig til mange skandinaviske papirkunstnere og jeg beundrer deres arbeid så mye. Jeg har blitt inspirert av dem så mange ganger. Jeg elsker skandinavisk papirhobby like mye som jeg elsker papirhobby fra hele verden…

Hvem (og hva) inspirerer deg?
Jeg får min inspirasjon fra de små tingene i dagliglivet, fra naturen, min familie og selvfølgelig fra mitt sinn. Noen ganger kan det å se et bilde på Pinterest være nok til å gi inspirasjon til en layout. Men det finnes også dager hvor jeg er så trett og så utmattet at jeg ikke finner inspirasjon overhodet. Det er som om jeg slår av bryteren og ingenting kan hjelpe meg.

Andre ting du ønsker å nevne?
Jeg er så heldig og føler meg beæret over å være med i fantastiske Design Teams som 2Crafty Chipboard, Maja Design, Scrap Africa, Words and Paintery og Crafty Life Challenges.

Dersom du ønsker å se mer av mitt arbeid kan du også finne meg her:
Facebook… Mary Catt
Instagram… mary.catt
Pinterest… marycraftymomen

Foto: Mary Catt
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »