Kortmakeri: Kortvikning – Utvikbart kort som flirtar med 1700-talet

Kortvikning: Gatefold Card

1 1,278

Kortvikning är ett av mina största intressen inom cardmaking. Vissa vikningar testar jag några gånger, för att sedan överge dem till byrålådan. Men andra vikningar är så bra, att de stannar för att bli en personlig klassiker. Denna vikning hittade jag på många olika ställen runt om på nätet, och det fanns en hel del varianter på den. 


Type prosjekt: Kort – Kortvikning
Anledning: Generell
Stilart: Vintage
Teknikker brukt: Bretting, stempling
Pynt/dekor: Bling, blonde, bånd
Hovedfarge: Blå


När jag grävde bland mina mönstrade papper inför att jag skulle göra det här kortet, och  hittade det här pappret som ser ut som en medaljongtapet, såg jag slottet Petit Trianon i Versailles framför mig. Det finns ett rum där som är ljusblått och pastelligt turkost. Jag ville göra ett kort som kändes som det rummet. Här är resultatet.

Utvikbart kort 01

Jag har behållit kortet ganska enkelt genom att använda ett och samma mönstrade papper genom hela kortet. Det ljusblå cardstocket får vara en viktig del i känslan, istället för enbart en stomme.

Utvikbart kort 02

Labeln är chalkad med blått torrchalk, och kanterna är klädda med spets. Detta för att likna en solfjäder.

Utvikbart kort 02

Baksidan pryds av min stämpel, vars ram målats med Distress Ink Tumbled Glass.

Utvikbart kort 04

Stämpeltexten gör kortet öppet för användning. Det kan bli ett Tackkort, ett Grattiskort eller varför inte ett kort som följer med en bröllopspresent.

Utvikbart kort 05

Är mycket förtjust i mönsterpappret. Synd att jag bara hade ett exemplar och att jag köpte det begagnat. Jag har ingen aning om var jag kan hitta det på nytt. Vet någon av er det?

Utvikbart kort 06

Kortet öppnat. Baksidan av labeln är klädd med samma mönsterpapper som övriga kortet. I mitten har jag satt ett papper från MME som går att skriva på. Papprets kanter har infärgats med Distress Ink Antique Linnen och Old Paper. Det blå mönsterpapprets kanter har infärgats med Distress Ink Weathered Wood. Utstansade vita hörn förstärker medaljongerna i mönsterpappret och flirten till Versailles.

Utvikbart kort 07

Ljusblå rhinestones ger kortet lite flärd.

Utvikbart kort 08

Baksidan av kortet utvikt. Här syns hur jag fäst det ljusblå satängbandet. Det är fasttejpat bakom min stämpel med dubbelhäftande tejp, och det är på det enda stället som bandet sitter fast.

Utvikbart kort 08

Kortet ovanifrån. Här syns också hur jag trätt bandet bakom labeln för att kunna knyta bandet på sidan av kortet.

Du finner mer inspirasjon til kortlaging og brettekort på vår temaside her: Cardmaking – Kortlavning – Kortlaging – Kortmakeri


Nøkkelord på dansk: Folde teknik, Kortlavning, Håndlavet kort. 
Nøkkelord på norsk: Bretteteknikk, Bretting, Brettekort. Kortlaging. Håndlaget kort. 
Nøkkelord på svensk: Vikning, Vikteknik. Kortvikning. Handgjord kort.
Nøkkelord: Cardmaking.

1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    Herlig kort, og utrolig flott med blonder rundt die-cutten.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More