Vad är egentligen Collage fodder?

- Collage fodder – den nya trenden!

Det finns en ny trend, och överallt på sociala medier ser jag ordet FODDER, men vad är det egentligen?  Ja, Willa Wanders, som har en web-yta för onlinekurser inom art journaling och närliggande tekniker, uttrycker det så här: Collage fodder = anything a collage artist can glue down onto their artwork. Kanske är det ett modernare ord för scrap som utgör en del av Scrapbooking eller kanske är det något mer?


Type prosjekt: Blandat
Anledning: Fodder som trend
Storlek: Vad du vill, inga begränsningar
Teknikker bruk:Vintage, mixed media, collage
Pynt/dekor: DIY,  Stämplar, Dies, Stickers,  mm
Medium som er brukt: Distress ink, Acrylic paint, Watercolor, mm
Udstyr som er brukt: Penslar, pennor, palettkniv, sax, stans, die cut-maskin, mm


I somras såg jag några otroligt inspirerande alster på sociala medier som jag verkligen behövde prova att göra själv. Det var så kallade #Paperdolls. Jag anmälde mig till en serie gratiskurser under namnet #fodderchallenge.

På kurserna, som var förinspelade och digitala, visade flera olika lärare sina olika favorittekniker och berättade om hur de tänker när de skapar.

Jag fick massor av inspiration och genom att följa hashtaggen #fodderchallenge på sociala medier öppnade sig en värld av nya scrappare, collageartister, som jag inte stött på förut. Jag blev nyfiken och kände en lust att prova nya saker.

Fodder, enligt mig, är små dekorationsbitar som jag gillar och som jag vill ha med på flera alster. Sådant som jag vill repetera många gånger på det jag skapar. Genom att ha några go-to-dekorationer blir det enkelt att skapa och jag upplever att jag blir mera nöjd med det jag skapar. Genom att variera bakgrunden och fokuspunkten så blir det ändå unika verk. Sen gäller det ju att inte bara skapa fodder utan att också använda det. I en art journal/junk journal, på ett kort eller kanske på en tag.

Nu känner jag att jag behöver utöka min fodder- repertoar och därför har jag anmält mig till Fodder School. Det är en årslång digital kurs med en lektion i månaden som startar den 1 oktober. Mina förväntningar är att få en energiboost och att lära mig fler nya tekniker, tips och trix. Det ser jag fram emot!

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.