,

Vad jag behövde för att komma igång med LO:s

Är det nu det händer? Jag är i första hand en kortmakare, som då och då gör art journalsidor och på senare tid en och annan ATC-serie. Mini-album är roligt att bygga, men jag har flera färdigbyggda tomma hemma… om jag inte gett bort dem som present. Ändå har jag haft en längtan att göra scrapbook layouter. sk. LO:s. Men det har inte riktigt kommit igång. Förrän nu.


Type prosjekt:  Scrapbook LO
Anledning:  Mysiga grejer vi gjort under pandemin
Stilart: Whimsical
Teknikker bruk: Die-cutting,
Pynt/dekor:  Die-cuts,
Hovedfarge:Gult
Utstyr som er brukt: Stansmaskin, dies (Whimsy, Lawn Fawn, Yvonne Creation, My Favourite Things, Altenew), mönstrat papper (Pink Paislee, Vicki Boutin, mfl), Distress inks, lim


Vad beror det på? Att det äntligen börjar lossna? Det är framför allt två orsaker. Den främsta är att jag äntligen köpt en fotoskrivare, en som lätt kopplas mot min mobil och gör att jag inte har någon ledtid mellan idé, framkallning och projektstart.

Den andra faktorn är nog att jag downsizat. Från 12-tums formatet som jag tyckt känts lite svårt att fylla oavsett vilken stil man väljer. Det var egentligen en utmaning att använda fotografier i art journaling som jag testade på i våras som gjorde att jag kände att A5 var ungefär hanterbart och kul att jobba i.

Den sista pusselbiten handlar nog om att sätta ett slags diffust mål. Spegla allt mysigt vi trots allt gjort under pandemin. Ett album att bläddra i och bli glad över det lilla i vardagen. De två första sidorna bygger på en skiss jag gjort som ser ut så här.

Och så här ser blev alltså min egen tolkning av dem.

Bäst av allt med min fotoskrivare är nog appen som gör att man kan skriva ut flera mindre kort som i ett collage 10×15 stort och sedan skära isär dem. Jag gillar verkligen att ha med flera mindre foton. Kanske är det kortmakaren i mig som gör att jag tycker att det lite mindre formatet av LO:s är mer hanterbart.

Hoppas du har användning av något av mina tips för att skaka loss ditt LO-skapandet eller min skiss kanske?! 

 


Posted

Translate »