Vad vill du utveckla i ditt skapande under året och hur gör du?

Jag är faktiskt dålig på nyårslöften. Särskilt på att hålla dem. Däremot brukar jag fundera på vad jag har för mål med mitt skapande och det brukar gå bättre. Jag tänkte berätta lite hur jag går till väga.


Type prosjekt:  Art journal sida
Anledning:  Utveckla mitt skapande
Stilart: Mixed media
Teknikker bruk: Stämpling, stencilering
Pynt/dekor:  Ingen
Hovedfarge:  Röd
Utstyr som er brukt:  Vattenlösliga kritor, distress oxide inks, stämplar från Dina Wakley, Tim Holtz, Visible Image, stencil från Altenew och Carabelle Studio


Förra året hade jag som ambition att variera mig mer och inte bara göra kort. Det blev faktiskt riktigt många art journal sidor, ett par fler LOs än vanligt (detta har jag bloggat om för er här tidigare). Jag gjorde också ATC, dvs Artist Trading Cards. Vilket jag tidigare bara skapat kanske en handfull. Nu blev det ungefär en ATC-serie i kvartalet, vilket var en 400% ökning. 

Så med den positiva erfarenheten funderar jag på vad jag vill jag bli bättre på i år. Eftersom jag förra året koncentrerade mig på formen, tänkte jag att jag får skulle utveckla innehållet så att säga. Tre saker: Jag kommer direkt att tänka på färgläggning, särskilt akvarell. Jag vill också bli modigare med det fria; doodla, rita och skriva på fri hand, låta saker flyta ut med mera. Kanske också bli lite bättre på det som kallas white space – det vill säga att lämna en stor vit yta i en stil som kallas clear and simple (CAS).

Hur gör man då för att bli bättre på saker? Övar såklart. Och då är det verkligen bra att ha en Art Journal till hands. Varför? Du ska inte ge bort den så det gör inget om det inte blir bra, till skillnad från kort. Du behöver inte heller känna att du “förstör” framkallade eller utskrivna foton som du kanske kan känna när du experimenterar på en scrapbooklayout. Med andra ord är det den perfekta lekplatsen för att testa saker och öva sig på saker oavsett vilken form du annars helst skapar i.

Jag köpte i början av året därför en Art Journal med helt vita sidor så att jag kan stämpla och öva färgläggning på ytan, rita fritt, låta färg flyta (utan att jag känna att jag tappar kontrollen över alstret eller åtminstone vara OK med just det), och till sist lämna vita ytor.

Så här blev det första försöket. Utmaningen var att rita håret fritt och inte så kontrollerat. Dessutom att vara modig och låta färgen rinna. Ramen har jag ritat på frihand med en extra tjock penna. Jag brukar använda tunna pennor så det var en liten extra utmaning. Det där sista med att hålla en yta ren och vit är det svåraste för mig. Jag älskar färg och har svårt att stoppa mig själv från att fylla på. 😀

Jag är sådär medelnöjd men det är inte det som är poängen. Poängen är träningen och precis som när det gäller den kroppsliga träningen så är det så att den bästa träningen är den som blir av!

Vad vill du utveckla under året och tror du att en art journal skulle kunna hjälpa dig att nå dina mål?

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.