VÅRTRENDER OG TEKNIKKER

1 2,363

Våren er her. Det er på tide å se litt på scrappe og hobbytrendene denne våren. Denne artikkelen er også full av tips til personer og teknikker som er verd å følge med på.

 

CAS

CAS står for Clean and Simple. Det betyr at prosjektet skal være enkelt pyntet uten for mye pynt. Det kan for eksempel være noen diecuts på en embosset bakgrunn, en fantastisk fargelegging på hvit bakgrunn eller en enkel stemplet eller diecut tekst på en hjemmelaget bakgrunn. Et CAS kort er ikke det samme som et nybegynnerkort. Det krever litt å få til virkelig fine CAS kort, men som nybegynner er dette en kortstil som ikke skremmer en helt i forhold til mange andre stiler. Anbefalte personer å følge i forhold til CAS stilen er Jennifer McGuire, som har utrolig mange gode tips på sin you-tube kanal.

En annen Clean and Simple scrapper som er verd å følge på instagram er Ellenor Emillson fra Sverige. Hun har nydelige fargelegginger med skygger av enkle motiver og setter de sammen på en enkel men lekker måte.

 

Mixed media layouter – Prima stil

Mixed media layouter med mye blomster og pynt er en gjennganger på nett og har vært det i flere år. Dette er den klare motsetningen til CAS. Jeg kaller det ofte litt “Prima stil”, og dette har vært en ganske typisk stil for Prima designerne i flere år. Layoutene krever bruk av mye produkter og kan derfor være ganske dyre å lage. Husk at disse layoutene er laget for å vise deg produktene til leverandører som Prima og de er laget for at du skal få lyst til å bruke produktene. Disse layoutene egner seg godt i 3D ramme eller montert på et lerret. De er superfine å gi til den spesielle anledningen som en dåp, konfirmasjon eller bryllup.  Jeg lager mye av disse layoutene. Har du lyst til å prøve deg, så husk at du kan drøye blomstene ved å legge litt twist (polergarn) eller osteklut mellom blomstene. Du kan også klippe ut blomster av mønsterark med blomstermønster og legge det mellom blomstene. Du kan også lage blomster selv .

 

Fluid Painting

Fluid painting ser ut til å være en trend som har tatt litt av på nettet i det siste. Teknikken består i å helle sammen akryllfarger i en kopp (ikke rør sammen fargene i koppen) og blande inn litt silikon i fargeblandingen. Du kan helle blandingen ut over et lerret eller sette hele koppen med fargeblandingen på hodet over lerretet. Pass på at du har plast eller annen beskyttelse på bordet under lerretet, da det blir malingssøl.  En veldig artig teknikk, både til egne bakgrunner og til lerreter. Her kan det også bli fine resultater, selv om du er nybegynner.

 

Egne bakgrunner

Egne bakgrunner ser ut til å være inn. Gjerne i forbindelse med CAS kort. Du kan lage egne bakgrunner på ulike måter. Distress Oxide egner seg godt. Her viser Jennifer McGuire ulike metoder for bruk av distress ink:

Marmorering er en annen morsom teknikk. Du kan få kjøpt egne marmoreringsfarger, men du kan også marmorere med barberskum og vanlige vannfarger.

 

Enhjørninger og flamingoer

Enhjørninger og flamingoer er av en eller annen grunn fremdeles en trend. Det er mye klistremerker, diecuts og ark med flamingoer og enhjørninger. Rayher har for eksempel noen utrolig fine 3D klistremerker med enhjørninger og tags med både enhjørninger og flamingoer, som er fine å bruke på kort. Lawn Fawn har også kommet med stempelplaten “Critters” som er full av eventyrvesener som enhjørninger, drager og slott og stempelplaten “Be a unicorn”. Her viser Carissa Wiley eksempel på bruk av stemplene.

close
1 kommentar
  1. Ida follestad skriver

    Stilig sidet kult

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »