Møtesteder: Vinner av H.C. Andersen-konkurranse

2 940

Your Own Scrap hadde for en tid tilbake en konkurranse der man skulle lage et papirprosjekt inspirert av H.C. Andersens eventyr. Vinneren av konkurransen ble Christina Strindberg fra Norge. Christina laget et nydelig prosjekt inspirert av eventyret “Piken med svovelstikkene”, og gjennom Christinas vakre kreasjon kan man følge eventyret fra begynnelse til slutt. Nedenfor finner du Christinas egen beskrivelse av hvordan hun laget kortet og litt om hvorfor hun valgte å delta i H.C. Andersen-konkurransen. 

andersen

andersen (1)andersen (2)

andersen (3)

andersen (4)

Vinnerbidraget blev på lavet på denne måten:  Stemplet er fra Penny Black. På stemplet har pigen vinger. Disse er klippet af undtagen på sidste billede hvor pigen er død. Jeg stemplet pigen opp 4 ganger, for å kunne farvelegge henne make, det eneste som er ulik på pigen er ansiktet, for det skulle skifte farve, og til sist skulle ansiktet være hvitt. Jeg brukte embossing, og vætet papir under sneen på forsiden, dette for at jeg skulle kunne lave litt forhøyninger i sneen. Sneen er gesso, og True Snow. Har stanset ut en stjerne som jeg satte bling på og bling på noen av de andre stjernene. Første innside, er der den samme “sneen”, men under har jeg embosset et grått ark, for å få ligsom en gate.

Istappene er en utstansing fra en dies, denne utstansingen har jeg forlenget. Bakgrunnen er to masker, som indikerer  en teglvegg. Der har jeg brukt 3 forskjellige distress farver, få at få den rette farven. På det bilde er også “lommen” på pigens kjole, skåret opp for å ha plass til tennstikkene, det lille klede og svovel. Tennstikken hun holder i hånden, er lavet av aliminiumsfolie, og farvet med alcho-ink. Midt bilde, der er vinduet stanset ut, og satt på puter, juletreet er klippet ut , satt på puter, dette for at få en 3d virkning. Pigens ansikt er klippet ut, for å få henne til å se inn vinduet. Det siste bilde, har jeg brukt  litt gesso og mye true snow, pigen er klippet i stykker, og noen av delene er stukket inn i sneen.

Uten navnDet var min gode venninne Kirsten Hyde, som så at TPC utlyste denne konkurransen i regi av Your Own Scrap, Danmark. Kirsten vet jeg er meget knyttet til Danmark gjennom min mors familie og gav meg beskjed om denne konkurransen. Min mor kom fra København, men hun hadde familie, både på Sjelland, Fyn og Jylland. Hele min barndom tilbrakte jeg en til to ganger om året i København, nærmer Ordrup. Min morfar var meieri eier, hadde mange. Jeg er godt kjent i Ordrup Charlottenlund, (hvor jeg trenet hester på Charlottenlund Travbane) Lyngby og Klampenborg. Jeg har selv arbeidet 2 måneder i Tivoli i København og 2 mnd på Haandværkerhavens pleiehjem i 1972. Jeg taler, leser og forstår dansk meget godt. Min mormor leste ofte H.C.Andersens eventyr for meg når jeg var i Danmark. De bodde på Borupsalle. Min mor kjente godt til disse eventyrene og fortsatte med å lese dem for meg da jeg var liten. Det eventyret som jeg har aller mest tilknyttning til er Pigen med svovelstikkene, derfor valgte jeg den historien. Jeg har også en gammel bok om H.C. Andersens eventyr, den er fra 1881, på gotisk, og er folkeutgaven annet bind. Har vært i Odense, men da var jeg så liten at vi ikke var innom H.C. Andersens hjem. Noget jeg godt kunne tenke meg.

Dersom du ønsker å delta på utfordringer i kortlaging og papirhobby finner du en oversikt over disse her: Utfordringer

Foto: Christina Strindberg
Publisert med tillatelse
Denne artikkelen ble først publisert 13. mai 2014.

Nøkkelord dansk: Konkurrence
Nøkkelord svensk: Tävling

close
2 kommentarer
  1. Maryann skriver

    WAUW et super flot projekt Christina, og du har virkelig ramt helt rigtigt i forhold til eventyret, og så er det jo fantastisk smukt arbejde, så det er helt sikkert rigtig velfortjent, at du vandt denne konkurrence her det er helt sikkert. Virkelig smukt arbejde i alle detaljer.

  2. Kirsten Hyde skriver

    Et fantastisk prosjekt Christina! Mye arbeid som ligger bak og et utrolig rørende eventyr.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More