VINTAGE: POSEKORT

1 1,179

GD2016 Gunn OlsenJeg fikk en bestilling på et kort til en jubilant. Tenkte det var lurt å være litt effektiv her og samkjøre bestillingen og dette prosjektet. Ønsket å lage et spesielt kort da jeg kjenner bestiller og mottaker. Fint å kunne lage noe jeg ikke gjør hele tiden, som dette posekortet i vintage stil.

Type prosjekt: Kort
Anledning: Bursdag
Stilart: Shabby Chic
Teknikker brukt: Die Cutting, Distressing
Pynt/dekor: Blomster, doily, bølgepapp, Die Cuts
Hovedfarge: Rosa

Her ønsket jeg å lage et vintage/shabby chic kort. Så jeg fant frem papirer, motiver, stæsj, blomster, maling, glitter etc. Det er ofte slik jeg jobber, finner frem en hel haug, starter med papirene og jobber meg fremover.

Bilde 1 - Gunn GD2016 #2

Det er sjeldent at jeg bruker det jeg har funnet frem første gangen når jeg lager kort. Ofte plukker jeg bort og legger til, prøver meg frem underveis. Ikke alltid valgt motiv f.eks. passer inn slik jeg hadde tenkt. Da må jeg finne noe annet.

Bilde 2 - Gunn GD2016 #2

Teknikker:

Her har jeg bygget lag på lag med ark, strie, bølgepapp og brukt 3D puter for å skape ekstra dybde. I tillegg la jeg osteklut mellom mønsterpapirene. Motivet er fått på seg mange lag med Utee (ultra thick embossing, clear). Tørket mellom hver runde.

Da jeg var ferdig og motivet var tørt og kaldt brakk jeg det forsiktig slik at det ble sprekker i motivet. Det ga et ekstra gammel preg. Jeg har brukt slissehjul rundt på mønsterarket for å lage falsk søm. Kantene er svertet med Archival ink – Coffee. Jeg la til deler, motiv og blomster – justerte til jeg var fornøyd. Da startet jeg med å feste og lime sammen delene og pynten.

Collage 3+4 Gunn GD2016 #2Da alt var på plass hadde jeg hvit gesso på kortet og pynten. Dette gjorde jeg del for del og strødde på sølvglitter fortløpende. Den hvite gesso`n kan tørke fort og da fester ikke glitteret seg. Derfor gjør jeg det del for del.

Bilde 5 - Gunn GD2016 #2

Teksten på baksiden har også fått mange lag med Utee. For å låse konvolutten jeg stanset ut 2 sirkler og limt sammen i midten. I tillegg festet jeg de med en brads. Jeg har brukt scrappers floss og surret rundt.

Bilde 6 - Gunn GD2016 #2

Bilde 7 - Gunn GD2016 #2

Innlegget i posekortet kunne ikke bygge mye, da ville det ikke fått plass! Derfor er ikke det bygget med 3D puter der, bare limt på. Men man vil kjenne igjen elementer fra selve posen. God plass for å skrive en personlig og hyggelig hilsen til jubilanten.

Bilde 8 - Gunn GD2016 #2

Og her er det færdige resultat.

Bilde 2 - Gunn GD2016 #2

Material liste:

 • Søstrene Grene: Kraft pose
 • Panduro: Basic Pattern – beige square, Metallic creme, Karen Marie Klip, 3D puter, scrappers floss
 • Bazzill: Kartong og kraft kartong
 • Archival Ink: Coffee
 • Kort og Godt:  Tekst S-203
 • Staz: Tekst – Livet skal gripes
 • Spellbinders:  Nestabilities Royal Circle Die
 • Prima:  Croc doily dies
 • Sizzix: Alphabet die – vintage market, Tim Holtz
 • Martha Stewart: 3-1 Classic butterfly punch
 • Stampin` Up: Word window punch
 • Ranger: Melt Art – Ultra thick embossing, clear og studio gesso, hvit
 • Papirdesign: Blomster og Stempel – PD 13804 Fuglekvitter
 • WoC: Roser Nille: Runde perler i div. str.
 • Andre: Strie, bølgepapp, osteklut, englevinge charms, hjerte, halvperler, akrylpynt, bladpin, eyelet, hug snug, motiv
 • Interiørbutikk i Tyskland: Stjerne og hjerte i bark og små kongler
 • Verktøy: Tim Holtz: Kantriver og blending tool Rissehjul for falsk søm

 

Håper du ble inspirert til å lage ditt eget vintage kort.

Klem,

Gunn aka Gunns Papirpyssel

Glem ikke, at Gunn fremviser sit valgfri projekt torsdag den 28. april 2016! Det bliver så spændende at se, hvad Gunn har fundet på 🙂

Vi har også GD2016 medlem Susan med i april og maj måned, hvor hun inspirerer os med Steampunk & Mixed Media projekter.

Vores GD2016 team er på hver torsdag med dejlig og lækker inspiration – Så det er absolut en god idé at følge med i vores magasin!

close
1 kommentar
 1. Lena Johansen skriver

  Nydelig posekort, og utrolig mange flotte detaljer på kortet som man oppdager flere av desto mer man ser på det. En fantastisk stil 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More