WASHI TAPE

2 1,319

For en tid tilbake ble lesere av The Paper Crafting spurt om å komme med innspill til produkter/teknikker de ville se i bruk. En av ønskene var washi tape. Det er temaet for de to prosjektene jeg skal vise dere i dag. En LO og en stor tags. De henger litt sammen gjennom både materiell og fargevalg. Valget av farge falt denne gangen på lilla.

Type prosjekt: LO og tags
Stilart: Lag på lag
Anledning: Vise min bruk av washi tape
Teknikker brukt: Stempling, maling med og uten sjablong
Hovedfarge: Lilla toner over i blått
Pynt/dekor: Bånd, mini flaske, tekster, blomster, Prills, chipboard, sugerør
Medium som er brukt: Tekstur crackle paste, metalique maling, Diamond Dust, Distress Oxide
Utstyr som er brukt: Heartfelt Creation stempel/dies og 3D plattform, stensil, sommerfugl dies

Jeg har laget blomster av akvarellpapir dekket med washi tape. Blomstene er farget med Distress Oxide puter. Perlene i midten heter Prills og fins i et rikt spekter av farger. Blomstene er kantet med litt lim og dyppe i Diamond Dust for å få de til å glitre litt.  Som en ekstra detalj til tagsen så fant jeg frem en liten flaske. Jeg helte litt maling og to dråper vann oppi den og ristet godt.

Selve tagen hel dekket jeg med washi tape. Det kan være lurt å legge på noen striper med flytende lim under tapen, den har jo så lett for å slippe underlaget over tid. Neste steg var å legge på litt detaljer ved hjelp av en stensil og litt Tekstur crackle. Når den var tørr så sprayet jeg taggen med litt farge, jeg blande 1/3 med maling og vann i en sprayflaske. Det går finn med alle typer akryl maling.

Her ser dere baksiden av tagsen min. Jeg pynter alltid alle sider på både kort og tags. Også her har jeg jobbet med lag på lag, jeg liker å bygge høyder i prosjektene mine. Som regel blir de ganske tunge dersom du går for å bruke papp til å bygge etasjene. Jeg har begynt å bruker lette materialer som mosegummi.

Her er prosjekt nummer to. En LO med flere innslag av washi tape, istedenfor heldekket bakgrunn. Jeg har brukt fire ulike motiv på tapen. Det er fullt mulig å blande. Blomstene er laget på samme måte som på tagen.

Jeg har lagt bildet opp på et mønsterpapir dekket med striper av washi tape i ulike lengder. Igjen har jeg limt tapen så den ikke skal rulle seg av. Jeg gikk over tapen med Distress Oxide på en svamp. Husk at de er ganske fargesterke, så det kan være lurt å ikke legge for mye trykk på svampen, men heller legge flere lag.

Sommerfuglene er laget av restepapir dekket med washi tape. De er laget ved å lime to og to like sommerfugler sammen på midten. Til slutt har de fått et tynt lag Distress Oxide og en passende perle. Jeg liker å sette til litt blanke detaljer, dersom prosjektet stort sett består av matte elementer.

Håper mange får lyst til å blåse støvet av en rull eller to og kaster seg på et nytt washi prosjekt.
Klem Betina

 

2 kommentarer
  1. Anita skriver

    Så innmari stilig, lur bruk av washi-tape… Det må prøves!

    1. Betina Olslund skriver

      Tusen takk:) Så koselig:)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More