Hvordan bruker jeg washi tape?

De fleste av oss har vel opplevd å gå i hobbybutikken og finne en fantastisk fin Washi tape. Så kjøper vi den, og kanskje en til. Så sitter du der med masse Washi tape, kjøpet god oppbevaring til dem har du også gjort. Men hvordan skal du få brukt all den fine Washi tapen? Veldig mange sier at Washi tape er et av bomkjøpene de har gjort. Allikevel går de på bomkjøp etter bomkjøp, for akkurat denne Washi tapen var jo så fin. I denne artikkelen får du litt tips til hvordan du kan bruke noe av washi tapen til å lage noe fint. 

 

Hva er Washi tape?

 

Washi tape er en samlebetegnelse for fargerike taper, med ulike mønster og farger. Det finnes utrolig mange leverandører. Kvaliteten på tapene varierer. Noen er vanskelig å få av rullen og bare brekker når man skal få de av, mens andre går lett av rullen. Noen er enkle å rive av og andre er bedre å klippe av. På noen taper er det dårlig kvalitet på limet på tapen, og litt ekstra lim kan være nyttig. Andre taper har godt lim. Flere hobbybutikker her har et godt utvalg av washitape. Derimot er utvalget her i Norge minimalt i forhold til land som Japan, som har butikker med hele vegger fulle av washitape.

 

Journaling & Washi tape

Journaling er det å bruke en bok til å skrive ned, tegne eller male tanker, følelser og ting du skal huske på. Det er ikke noe faste regler på journaling og det gjøres ganske forskjellig. Washitape er superfine å bruke i Journaling.

 

Planner

 

Planner består i det å ha en syvende sans som du både skriver ned avtaler og pynter og dekorerer. Dette er en enkel måte å jobbe kreativt, når du egentlig ikke har så mye tid. Plannermiljøet er ganske stort både i Norge og utlandet. Mange har veldig mange plannere og jobber mye med plannerne sine. Washitape er suverent å bruke i en planner.

 

Tags

Washitape passer fint som bakgrunner på små tags. Her er noen eksempler:

 

Washi-tape på kort

Mange bruker washi tape som bakgrunner på kort. Her finnes det utrolig mange måter å gjøre dette på og du får enkle bakgrunner med ulike mønstre og farger.

 

Layout

 

Washitape passer suverent til bakgrunner på layouter, enten de er enkle eller litt mer mixed media variant.

 

Oppbevaring av Washi tape

Det finnes mange ulike wasitapeoppbevaringsløsninger. Her vises noen eksempler:

Noen velger å sette washitapen på plastark og sette de inn i Planneren sin eller som her å lage en egen liten perm til disse plastarkene.

 

Håper på å se masse fine prosjekter med bruk washitape. Noen som tar en utfordring?

Kirstens blogg: My Craft and Garden tales

Du finner TPCs temaside om dekorasjon av papirprosjekter og kort her: Decoration – Dekoration – Dekorasjon

Videoene i denne artikkelen sees via link direkte på You Tube. 

Nøkkelord dansk: Decoration. Washi-tape. Nybegynder.
Nøkkelord svensk: Washitape. Nybörjare.


Posted

Translate »