Bryllupsinspirasjon – Invitasjoner, bordkort, bryllupskort og gaver

Det er vår og første våren på lenge hvor samfunnet er åpnet. Det betyr at det er mange som gifter seg. Noen fordi det var planlagt i år og noen fordi bryllupet var utsatt. Enten det er eget bryllup, eller du skal i bryllup, så er det mange som leter etter inspirasjon til ting og tang man kan lage av papir til bryllupet. Enten det er kort eller pynt. I denne artikkelen har jeg samlet noen tips.

 

- Advertisement -

Invitasjoner

Invitasjoner kan lages i alle slags versjoner. Skal du lage på bestilling, er det lurt å ha laget et par utgangspunkt med ferdig pris, som man kan bestille fra. Tenk på at du skal masseprodusere disse kortene, at materialer koster og at det tar tid å lage. Ved denne typen kort, får du gjerne mindre per kort enn om du selger et enkelt kort, nettopp fordi det bestilles mange like. Det å lage masse invitasjoner på bestilling er ikke noe man blir rik av. Tenk på det som at du skal tjene litt, og at denne summen egentlig går ut igjen på nye ark, blomster og dies.

Mange velger å ha en farge eller stil som går igjen på invitasjoner, bordkort, takkekort og blomster. Dette får du gjerne beskjed om ved bestilling.

På forsiden kan du for eksempel bruke bilde av brudeparet, blomsterbukett, to hender som holder hverandre, av ringer, bryllupskake eller lignende. Diecuts med champagneglass som over, ringer, eller lignende er også fint. Du finner også tekst dies med invitasjon. Over er det kuttet ut “invitasjon” med Silhouettemaskin. Med en slik maskin er det enkelt å kutte ut akkurat den teksten du vil. Det finnes også utrolig mange fine papirserier med mønsterark til bryllup. Over har jeg rett og slett brukt hvit kartong, som er embosset med en embossingfolder fra Tim Holtz. Dette er en rimelig måte å få et vakkert, enkelt og billig bakgrunnsark til bryllup.

Det finnes også mange utrolig forskjellige typer kort du kan lage som innbydelse. Alt fra det helt enkle til ting som er avansert og spesialdesignet. Kortet under var laget som invitasjon til bryllupet mitt, og laget og sendt ut rett før Korona. Dette selskapet ble jo avlyst, slik det var tenkt.

Kortet er et pop up kort. Lignende type kort kan du finne dies til, men akkurat dette er tegnet og tilpasset mitt bryllup (slik det var tenkt). Disse invitasjonene kan du se flere bilder av i denne artikkelen fra TPC magazine.

Fest nr 2. ble også egentlig avlyst, men vi kunne ha noen venner. Klok av skade, lagde jeg bare noen få av disse kortene til invitasjon til fest nr 2. Her er innsiden av invitasjonen laget som pop up kort med rammer. Dette kortet kan du se i denne artikkelen fra TPC  (med link til mal).

 

Bordkort

Bordkort kan også lages veldig forskjellig, fra helt enkelt til mer avansert. Bordkortet under er laget helt enkelt med dies. Det er kun brukt hvit kartong, og ikke mønsterark. Navnet er skrevet ut med printer. Her er det brukt en helt enkel trepynt med to hjerter. Disse bordkortene er veldig kjappe og enkle å lage, men de ser utrolig lekre ut på bordet.

Du kan også velge å lage en liten pose eller eske til hver gjest med navn på. Dette er litt mer jobb å lage. Posen under er laget i hvit kartong, med die cuts i hvit kartong og farget kartong bak den hvite diecutsen.

Slike små bokser kan lages i mange ulike former. Under er det laget små hjertebokser.

Malen på boksen finner du i denne bloggposten.

Bryllupskortet

Kortet som skal følge gaven. Her er det mange muligheter.

Dette kortet er et staffeli kort. Det er egentlig en lek med en haug av ulike dies, mønsterark og blomster. Motivet er fra et mønsterark og her får du mange motiver fra et ark.

Dette er egentlig en layout, men det kan like gjerne fungere som et kort. Her er det tatt bilde av brudeparet på en kake, som er brukt som motiv.

Dette kortet lagde jeg for mange år siden. Det er også et staffelikort. Hjertet er satt sammen av ulike diecuts. Det henger i fiskenor og snurrer litt rundt når du åpner kortet.

Dette kortet er også laget for mange år siden. Kjolen er laget av kaffefilter. Selve boksen er laget av papir og gjennomsiktig plast. Alle rosene her er håndlaget. Boksen kan også bare fylles med litt hjertesjokolade og blir et fint kort og kan også brukes som bordkort eller en liten snopboks til hver gjest.

Malen på boksen finner du i denne bloggposten.

Dette kortet er også et gammelt kort. Her er det fargelagt motiv med tusj.

Dette kortet er litt vintage stil. Det er laget med et vintage motiv, blonder, blomster og ark.

Kort kan ha så mange ulike former. Denne bilen er laget som et bryllupskort. Den er laget som en versjon nr 2. Den første versjonen ble laget med strikkmotor, og ble laget til bryllupet til en som selger biler.

Flere bilder av bilen kan du finne i denne bloggposten.

Mange synes også det er gøy å lage eksplosjonsbokser til bryllup, med for eksempel kake inni. Disse er kjempesøte, men trenger ikke inneholde bryllupskake. Her er mulighetene mange.

Slike biler kan også lages fra dies, og ha en stripe med papp mellom to diecuts. Her er det brukt en diecut av en boble, som er laget til 3D. Denne er satt oppå en boks. Så har jeg montert på hjul og pyntet den litt.

Bryllupsgaven

 

Personlig lerret eller layout

Flere ønsker seg gavekort eller penger til noe helt spesielt. Noen velger å gi fysiske penger, mens andre ønsker å heller sette inn penger på konto eller vippse. Jeg synes ofte det er fint at et brudepar har et fysisk minne fra bryllupsdagen, om det så er i tillegg til penger. Hva med å lage en layout, eller et lerret med bilde av brudeparet (selv om selve bildet gjerne kan være tatt før bryllupet)?

Flere bilder og informasjon om denne layouten finner du her.

Sparebøsse

Dersom brudeparet ønsker seg penger, kan du også lage en sparebøsse og legge disse pengene i. Det gir mulighet for brudeparet å legge penger og spare, og er et hyggelig minne fra bryllupet. Sparebøsse kan lages på mange ulike måter. Her er det pyntet en MDF vase, og laget et lokk til denne.

 
Minialbum

Jeg lager ofte minialbum som gave til bryllup. Minialbumene pyntes enkelt med mønsterark og så kan brudeparet selv sette inn bilder etter bryllupet. Jeg har også tatt bilder under bryllup og gaven har vært et ferdig minialbum med bilder satt inn i albumet etter bryllupet.

Under viser jeg noen av mine bryllupsminialbum. Verdien i materialer på et slikt album er ihvertfall fra 500kr og oppover. Slike album tar for meg, ca 40 timer å lage.

Framgangsmåte jeg bruker for å lage album, finner du her.

 

Førstehjelp på bryllupsdagen eller ekteskapet

Selve bryllupsdagen er både en glede og litt stressende. Kanskje et førstehjelpsskrin for bryllupsdagen eller ekteskapet er noe du ønsker å ta med. Pynt en eske og fyll denne med ting du vet brudeparet liker, eller ting de kanskje kan trenge på selve bryllupsdagen, som håndsprit, papirlommetørkle, munnspray, liten sjokolade eller lignende.

Eksempel på ting til førstehjelpsskrin:

 • En ispinne – For å minne dere på at du bør holde hodet kaldt.
 • En binders – For å hjelpe dere med å holde dere organisert.
 • Stearinlys – For de dagene da ting ser mørkt ut.
 • Kopp – Når begeret, for å minne dere på å stoppe opp og ta  en pause.
 • En puslebrikke – For å minne dere på at uten den andre, ville ikke ting vært komplett
 • Smiley face – For å minne dere på å spre smil i hverdagen
 • En hanske – Når dere trenger en hjelpende hånd.
 • En kjærlighet på pinne –  For å stoppe munndiare.
 • Kanel –  Litt krydder for å minne dere på å krydre hverdagen litt.
 • Et viskelær – For å minne dere på at alle kan gjøre feil, og at det er helt greit.
 • Et ekstra sett øyne (Hobbyøyne) – For de dagene dere skulle ønske at dere hadde øyne i nakken.
 • En navnelapp/navneskilt – for å hjelpe dere i møte med nye mennesker
 • En fargestift  – For å sette farge på hverdagen
 • Hører-ikke-propper – Kan brukes i alle diskusjoner med partner og barn, og andre situasjoner der det er nødvendig.
 • Strikk –  For å minne dere på å være fleksibel
 • Drops –  For å gi dere rask energi når dere skulle trenge det
 • En tannpirker – For å minne dere på at du kan plukke ut det gode hverandre.
 • Et frø – For å minne dere på at man kan vokse og endre seg.
 • Tyggis – ”Stick with it”
 • Plaster – For å hjelpe dere med å fikse skrubbsår og sårede følelser
 • En blank stjerne  – For å minne dere på å skinne
 • Smarties; For å hjelpe dere med å bli smartere.
 • Papirlommetørkle –  For å tørke tårer.
 • Piller mot kroppslig forfall
 • Piller mot grått hår – Motvirker grått hår, tas gjerne sammen med en bit oppmuntrende sjokolade
 • Superpiller – Brukes for anledninger som ikke er dekket av de andre pillene. Kan også brukes om det er tomt for de pillene du skulle hatt der og da
 • Anti-masete-piller – Hurtigvirkende pillere mot masete partner og barn
 • Vitaminpiller for storrengjøring – Gir ekstra energi for å kunne sette i gang med storrengjøring.
 • Jeg har (alltid) rett piller Brukes i diskusjoner, og ellers når en trenger å ha rett.
 • Allergipiller mot hybelkaniner og hyttepudler Motvirker allergisjokk ved overpopulasjon av hybelkaniner og hyttepudler.
 • Oppstrammende kroppstape – Til alle anledninger..
 • Oppmuntrende sjokolade – Når du trenger en liten oppmuntring
 • Gult kort: Advarsel. Brukes i diskusjoner med partner og barn. To gule gir ett rødt.
 • Rødt kort Utvisning. Brukes ved uakseptabel oppførsel fra partner og barn. Fører til bortvisning fra området en viss tid. Ett minutt per år i alder.
 • Blått kort Timeout. For bruk i diskusjoner og situasjoner der du/dere trenger en liten pause for å få roet dere ned. Timeouten varer så lenge som nødvendig, helst ute i friskluft.

 

 

Takkekort

Takkekort kan lages på mange måter. Ofte tror jeg mange synes det er fint med enkle takkekort med bilde av brudeparet. Jeg tror mange bestiller dette selv med bilder.

 

Ønsker dere masse lykke til bryllupskreasjonene.

- Advertisement -

Translate »