YOU’RE SEW AWESOME

0 1,087

När man får hem ett nytt set med stämplar blir det oftast att man bara gör ett kort och sedan blir setet liggande i lådan. Varför inte passa på att göra flera kort på en gång och samtidigt prova lite nya tekniker?

Type prosjekt: Kort
Anledning: Prova nya tekniker.
Stilart: CAS och lager på lager.
Teknikker bruk:  Stämpling, maskning av stämplar, embossing och mixed media light.
Pynt/dekor: Charm, band och knapp.
Medium som er brukt: Distress oxide, embossingpulver, Glimmer mist, Light modeling paste och Cosmic acrylic glue.
Hovedfarge: Turkos och beige.
Utstyr som er brukt: Värmepistol,stämplar och stämpelpress, stencil, skärmatta och skalpell.
Mina kort skapar jag ofta med mycket die-cutting så nu ville jag prova att göra kort helt utan detta. Jag har utgått från ett stämpelset och ett 12″ mönstrat papper. Det blev totalt tre stycken lika men ändå olika kort.

På det första kortet har jag maskat ihop flickan och trådrullen, jag ville att hon skulle sitta på rullen. Jag har även maskat in nålen. Kortet är ganska enkelt dekorerat men med fina detaljer som en symaskinscharm och en rosett med knapp. Jag har färglagt med vattenfärger och Distress markers. Texten på kortet har jag stämplat med Oxide och varmembossat med genomskinligt pulver.
På det andra kortet har jag stämplat enbart flickan. Jag har lagt Glossy på hjärtat. Det mönstrade pappret är dubbelsidigt så jag valde att ha den mer enfärgade sidan längst upp. Här har jag använt mig av en stencil med hjärtan och modeling paste som jag har värmt på med värmepistolen för att den ska bli lite puffig. Jag har även sprayat med glimmer mist på hela kortet innan jag monterade fast stämpeln och texten. Detta kortet är lite “mixed media light”.
Det sista kortet är betydligt enklare och går helt i CAS-stil (alltså clean and simple). Jag har använt mig av samma trådrulle och nål som det första kortet och sedan lagt till knappar och en text. Allt är färglagt med vattenfärger och Distress markers. På några av knapparna har jag satt Glossy för att det ska hända lite på kortet. Sömmen runt har jag ritat med en vanlig svart penna.

Tre kort med samma tema men gjorda med olika tekniker blev mitt resultat. Jag hoppas att du blev inspirerad till att prova på lite nya tekniker, man behöver ju inte gå all-in utan lightversionen är helt utmärkt att börja med.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More