GD2016 INTRODUKTION: SUSAN

2 1,181

Det er atter tid til at præsentere endnu en af vores Gjestedesignere for 2016. Denne gang er det Susan Janicula, som virkelig har fået os til at sige uhh og ahh over hendes Mixed Media og Steampunk stil. Det er derfor ikke en overraskelse, at vi har bedt Susan om at inspirere Jer med fantastiske projekter indenfor Mixed Media og Steampunk stilen. I dag vil vi dog først give Jer muligheden for at lære Susan bedre at kende.

Traditionen tro har vi stillet vores Gjestedesigner nogle spørgsmål og jeg vil derfor give ordet til Susan.GD2016 Susan Janicula

Hvem er du? Fortæl om dig selv.

Jeg hedder Susan Janicula AKA klistersøster, bor i København, Danmark. Jeg er gift med en meget forstående mand og vi har en dejlig datter, som er flyttet hjemmefra for lang tid siden. Vores lejlighed er ét stort arbejdsrum, fyldt med papirer, farver, stempler, stencils…

Jeg udfører gerne mine scraps med et indhold af humor, og den må gerne være lidt sort. Jeg læser en del bøger, både krimi og skønlitteratur. Når jeg er kreativ hører jeg altid musik, så er det ligesom at flyde med lyden og farven. Det jeg hører af musik er lige fra Kanye West, Coldplay, Carpark North til Keith Jarrett.

Hvorfor blev du fanget af denne hobby?

I forbindelse med mit job inden jeg gik fra, gik jeg og mine kollegaer gik på kreative messer, hvor der blandt andet et år (2003) blev vist stempler fra England. Min arbejdsplads købte en Big Shot med en del tilhørende dies og der var min interesse blev vagt til live. Jeg fik selv købt et lille sæt dies med urtepotter, planter og blomster – alt holdt en miniature. På en anden messe (2006), som jeg og mine kollegaer var på, så jeg en bog som jeg måtte eje: Scraps – Et kursus i små mirakler, skrevet af Elsebeth Gynther og Christine Clemmensen, en fantastisk bog. Det er blevet til mange messer og bøger siden da, om kreativitet, akrylfarver, akvarel og mixed media.

Beskriv din stil for os. Har din stil forandret sig over tiden?

Min stil er grunge, steampunk og mixed media – jeg elsker at mine scraps bliver holdt i dybe og mørke farver. Ja, selvfølgelig er der sket forandringer. Jeg har taget en del on-line kurser med Tim Holtz, Carla Sonheim, Lynn Whipple og Stephanie Ackerman. Lige nu tager jeg et akvarel-kursus, og hvor er det svært at ligge gamle vaner på hylden, men det er sjovt at lære og prøve noget nyt.

Vis os 2-4 af dine favoritprojekter. Fortæl os, hvorfor du er rigtig stolt af netop disse projekter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne er mixed media (A5) hvor jeg har brugt lidt scrap, paste og stencil. Jeg har gnedet farven med mine fingre og brugt en brayer til at få sammenhæng i mine farver. Andy Skinner er en af mine favoritter. Andy Skinner har i skrivende stund en udfordring, hvor han gerne vil se DecoArt produkter sammen med hans stempler og stencils. Jeg er meget glad for deres produkter, og er stolt af at være DecoArt Outreach program member.

GD2016 Susan intro 04

Dette kort har jeg lavet til en bloghop som blev afholdt i anledning af Valentines dag. Rubber Dance Stamps og EyeConect Crafts stod for hele arrangementet. På bloghoppen var det spændende at være en del af teamet. Jeg er også stolt af at være designteam member på Rubber Dance Stamps´s skandinaviske blog og som noget nyt her fra marts er jeg også DT’er på den internationale blog.

GD2016 Susan intro 03

Jeg er meget stolt af at være designteam member på SanDee&amelie’s Steampunk Challenges hvor det er Steampunk/industriel projekter man skal inspirere med, og det er spændene at lave forskellige ting i den genre. Denne er fra februar måneds udfordring, og som jeg selv synes er blevet vellykket. Det er en mixed media (ca A5) blandet med akrylfarver, dies, stempler, embossing, akvarel og masser af scraps.

GD2016 Susan intro 02

Jeg har været deltager på Tim Holtz´s 12 tags de sidste 3 år og er nu i gang med det 4 år. Det er rigtig sjovt at enten lifte Tim’s eget tag eller finde på noget helt andet, når bare man overholder reglerne for at deltage. Dette tag (november 2015) er jeg specielt stolt af, for jeg var en af novembers måneds vindere. Jeg er vild med Tim’s produkter, og har deltaget på hans 101 og 102 creative chemistry kurser, hvor jeg fik prøvet rigtig mange af Tim’s teknikker.

Hvad inspirere dig? Og hvor finder du inspiration, når du har brug for det?

Jeg bliver inspireret af andre bloggere, Pinterest og hvad jeg ser rundt om i mine omgivelser. Naturen og lys har en stor betydning. Også kunstudstillinger giver mig noget at tænke over, og jeg tænker meget over det jeg er i gang med, så der går gerne et par dage hvor jeg går til og fra. Jeg undersøger og prøver ting af og bliver rigtig glad, når jeg opdager og prøver nye metoder af.

Hvilke teknikker er dine favoritter?

Jeg elsker at at lave nye ting om, og distresse så det ser ældet og gammelt ud!  Akrylmaling, gesso, paste, akvarel, sprayfarver, papir i alle former betyder rigtig meget for alle de lag som jeg ligger på mine projekter. Jeg bruger gerne min brayer for at opnå struktur med paste og farver.

Hvad finder vi ofte på dine projekter?

Det jeg oftest bruger er dies, stempler, stencil og alle former for paste, gesso og akrylfarver. I min begejstring glemmer jeg sommetider at sætte anden form for pynt på, så som blomster, billetter, træting, bling…

Hvordan er din arbejdsproces fra start til slut?

Min arbejdsproces er nogen gange langsom, jeg tænker og undersøger meget. Jeg går frem og tilbage og ind imellem laver jeg andre ting. Det har stor betydning at mine ting har en mening, og at jeg er glad for resultatet.

Giv os din Top 5 af “Kan-Ikke-Leve-Uden” værktøjer/produkter. Og fortæl hvorfor.

 1. 300g akvarelpapir
 2. Gamle bøger
 3. Alle typer for farver
 4. Pensler
 5. Big Shot

Jeg ville ikke kunne lave noget af interesse uden disse værktøjer, men jeg har tænkt den tanke, at jeg kunne skære ned på mine materialer, altså ende med en blyant og to pensler i hver sin størrelse, akvarelpapir, farve og en saks. Her hjemme har jeg forberedt mig ved at have rigeligt med papir, så hvis der skulle starte en papirkrise, ville det ikke have den store indvirkning for mig.

Hvad står øverst på din shoppe / ønskeliste lige nu?

Lige nu, vil det nok være at købe/prøve de nye Tim Holtz Distress Crayons, og der vil altid være et eller andet som er værd at få prøvekørt.

Hvem i vores Scrappe-verden drømmer du om at møde In Real Life? Og hvorfor?

Det er et svært spørgsmål, og der er rigtig mange dygtige scrappere! Det skulle være at tage til CHA-messen i USA, der vil jeg kunne møde dem alle sammen! Se og prøve en masse nye metoder og teknikker!

Hvor kan vi finde dig?

Jeg vil glæde mig til jeres besøg på min blog, og ønsker jer en forsat god dag.

Mit blog link: http://susanjanicula.blogspot.dk/

Er I blevet nysgerrige efter se mere om steampunk er der et link her: http://sandee-and-amelie.blogspot.co.at/

 

Kram Susan

Jeg tror, de fleste skandinaviske scrappere drømmer om at deltage på CHA i USA. Det er et lille fåtal, som er så ubeskriveligt heldige, at de har mulighed for at deltage. Og vi andre – vi er bare dybt misundelige!

The Paper Crafting Magazine er utroligt glade for at have Susan med på vores første Gjestedesigner Team. Bare vent til Susan fremviser sit første GD projekt her i magasinet med fokus på Steampunk, Grunge og Mixed Media. Susan fremviser sit første projekt torsdag den 21. april. Stay tuned!

Hvis du gerne med se, hvem som ellers er med på vores Gjestedesigner Team 2016, så kig med HER.

close
2 kommentarer
 1. Lena Johansen skriver

  Dette er en stil jeg aldri har mestret og ser på med store forundrede øyne. Den taggen med eplet er rett og slett vakker, og jeg beundrer virkelig kreativiteten i denne stilen 🙂

 2. Bibi Lindahl skriver

  Så hyggelig å lese intervjuet med Susan, som jeg er så heldig å ha på mitt kreative team også. Hun lager virkelig mye flott, ofte med mange lekre detaljer og en morsom vri på ting. Kjempekult at hun er blitt med her – gleder meg til å se flere kreasjoner fra henne ♥

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More