BRYLLUP – MENU- & VINKORT TIL GÆSTERNE

4 1,304

Okay, jeg går måske lidt meget op i detaljer. Og det var ingen undtagelse med menu-kortene til vores bryllup. Stedet, hvor vi holdt vores bryllup, havde deres egne menu-kort. Godt nok var de hvide, men teksten var i guld. En al for gulig guldfarve. Og selvfølgelig skulle menu-kortene da matche vores indbydelser og bordkort.

Så jeg forklarede pænt, at jeg selv ville sørge for menu-kort. Til formålet fik jeg deres eget med hjem, så jeg kunne matche størrelsen perfekt. Så kunne jeg sørge for menu-kort og de kunne sørge for menu-printet, som skulle ligges ind i menu-kortene.

Der er mange, mange billeder denne gang – så er du advaret! For i dag gælder det både menu-kort og vinkort.

Lad os først starte med menu-kortene:

PKL_IMG_1736

Først fik jeg skåret basis karton stykkerne til, så størrelsen matchede deres menu-kort 100%.

PKL_IMG_1739

Alle stykket blev scoret på midten og foldet. Jeg brugte min bonefolder til at presse folderne grundigt med.

PKL_IMG_1584

Ligesom ved vores indbydelser og bordkort, skulle der bruges masser af bladranker. Så atter blev der die-cuttet til den store guldmedalje og stemplet i massevis.

Bladrankerne med koordinerende stempler er fra Clearly Besotted Stamps “Leafy Accents”.

PKL_IMG_1586

Og selvfølgelig skulle der også bladranker i vellum på menu-kortene. Disse blev igen heat embosset med Rangers “Liquid Platinum” embossing pulver, som er en fantastisk flot nuance mellem guld og sølv.

PKL_IMG_2156

Bladrankerne blev flettet sammen og placeres bag en tekstbanner. Selve banneret er limet på med 3D puder for at skabe dimension. I venstre side har jeg sørget for at en bladranke ligger henover banneret.

Tekstbanneret med koordinerende stempler er fra Clearly Besotted Stamps “Basic Banners”.

De fine hvide prikker er lavet med Irresistible Pico Embellisher i farven “Wedding Dress”, som jo er ganske passende til lejligheden.

PKL_IMG_2152

Til sidst et eksempel af de færdige menu-kort. Så var det bare op til Store Kro at sørge for, at printet med vores menu blev lagt ind i det.

I starten havde jeg overvejet om der skulle bindes en snor rundt om ryggen af menu-kortet for at holde på printet af menuen. Men farven fra embossing pulveret var ikke nem at matche. Selvfølgelig, kunne jeg have valgt et hvidt bånd, men efter megen overvejelse endte jeg med det enkle og simple look – det vil sige, intet bånd.

PKL_IMG_2154

Og det fungerede så fint! Selvom der intet bånd var, havde ingen problemer med at menuen faldt ud.

Så er vi kommet til vinkortene:

Da jeg en uges tid inden brylluppet havde alle bordkort og menukort færdige og klar, var jeg super lettet. Yes, alt var klaret og på plads – intet behov for stress. Det var lige indtil min kære kommende mand fik en brilliant idé! Jeg er så glad for, at han igennem hele processen har været involveret og givet sin mening til kende. Men lige der – med den brilliante idé – sukkede jeg godt nok dybt. Det var gået op for ham, at vores menu oversigt kun ville indeholde navnene på vinene. Og det syntes han var en skam, for det kunne jo være interessant at læse om druerne, om vinregionen og så videre. Ja, jeg har giftet mig med en vin-nørd!

Jeg kunne godt selv se pointen i det, men jeg orkede bare ikke mere masseproduktion af die-cutting og stempling. Så jeg havde nogle krav:

 • Almindeligt printer papir holdt sammen på en hurtig og nem måde.
 • Pyntet skulle være hurtigt at lave (men ikke være i vejen, når man ville bladre i vinkortet).
 • Ét eksemplar per par! Tanken om, at skulle lave til 25 stykker var ikke tiltalende.
 • Og den kommende ægtemand måtte selv lave det meste. HA!

Og han sagde JA til mine krav…..vupti, så blev han eller sat i gang.

PKL_IMG_1906

PKL_IMG_1908

Han sørgede selv for at lave Word dokumentat med alle vinene og deres baggrund klar, samt printede dem ud. Så fik jeg fornøjelsen af, at skære A4 siderne om til A5 sider.

Så var vi kommet til selve samle processen. Jeg forslog en almindelig kontor hæfteklamme, men det faldt ikke i god jord. Nej, nej, jeg måtte da kunne lave de der huller – du ved nok…….nåhh, du mener eyelets 😉

Så blev han sat igang med eyelets og Crop-A-Diles Big Bite. Der var dyb koncentration under hele processen, som billederne også viser. Det skulle jo være spot on præcist!

PKL_IMG_2162

Som pynt valgte jeg atter at bruge bladranken, men valgte ikke at bruge vellum. Ved at bruge hvidt karton, som skulle die-cuttes, kunne den kære mand hjælpe til igen. Han blev sat i gang med Big Shot og die. Hold da op, hvor han bandede og svovlede indimellem. Det var åbenbart ikke lige til at fange de små huller for at kunne prikke die-cut stykkerne ud af metal dien. Hans forståelse for min hobby voksede betydeligt denne dag 🙂 Og jeg måtte kassere ca. 15% af hans die-cuts….hans tilmodighed havde helt klar været testet, hvilket nogle die-cuts bar tydeligt præg af.

PKL_IMG_2157

Som en ekstra (og nem) detalje valgte jeg at kombinere bladranken med et lille tag fra Sizzix. I hver tag lavede jeg et lille die-cuttet hjerte-hul. De små hjerte-huller valgte jeg selv at sørge for. Så var jeg sikker på, at der ikke skulle kasseres for mange.

PKL_IMG_2163

Det lille tag og bladranken blev bundet fast til eyelet hullet. Jeg sørgede for, at der var noget længde på snoren. Dette var for, at man ikke skulle bukke eller ødelægge pynten, når man bladrede i vinkortet. Og det fungerede perfekt.

Snoren var helt almindeligt hvidt hæklegarn, som jeg havde liggende fra min hækletid.

Til sidst vil jeg vise Jer lidt billeder af borddækningen fra vores bryllup. Her kan I se både menukort, vinkort (bag menukortet) og bordkortene.

PKL_IMG_3927_1

PKL_IMG_3938_1

Jeg er mildest talt imponeret, hvis I har læst med helt til slut. Så mange billeder og blandet bryllupssnak fra mig.

Næste gang vil jeg viser Jer vores takkekort. Håber I vil kigge med igen.

Tidligere artikler i denne serie:

Jeg er ikke blevet betalt eller sponsoreret på nogen vis vedrørende materialer.

Dette er kun min egne personlige meninger og holdninger.

 

4 kommentarer
 1. Jean skriver

  Woow er imponeret.. Så smukt og gennemført det er jo helt vildt… Og så fedt at du fik manden til at lave noget af arbejdet når nu han blev krævende tihi 🙂
  Læser glædeligt det hele med alle de skønne billeder og Info.. Dejligt du deler 🙂

  1. Pia Krogh Larsen skriver

   1000 tak Jean 🙂

 2. Charlie skriver

  Hvor er alt smukt og perfekt gennemført. Og 10 point til gommen for hans del af projektet.

  1. Pia Krogh Larsen skriver

   Mange tak Charlie for de fine ord. Jeps, gommen fik også mega mange bonus point i min bog den dag 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA